Numele membrilor trupei Goodbye to Gravity, decedați în incendiul de la clubul Colectiv, au fost trimise pe Marte

22 Iun 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Numele membrilor trupei Goodbye to Gravity, decedați în incendiul de la clubul Colectiv, au fost trimise pe Marte

Pentru muzica lor, pentru mesajul transmis și pentru toată energia pe care o emanau, fanii nu au uitat în nicio secundă de membrii trupei Goodbye to Gravity, chiar dacă rănile au fost adânci și timpul a început să adune, deja, ani de la tragicul incendiu de la clubul Colectiv, în urma căruia au murit 65 de persoane. Printre ei, germanul Andreas Schönhofen, care a vrut să aducă un omagiu artiștilor săi preferați.

Numele celor patru membri ai trupei Goodbye to Gravity, care au murit în incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti, au fost trimise pe planeta Marte cu o sondă NASA.

Andreas Schönhofen, fanul german al trupei, a decis să aducă un omagiu celor patru membri decedaţi şi a adăugat numele lui Alex Pascu, Mihai Alexandru, Vlad Ţelea şi Bogdan Enache în misiunea InSight către Marte.

Fanul german a explicat pe contul său de Facebook că arta şi numele trupei – care în română se traduce „Adio Gravitaţie” -, sunt strâns legate de călătoriile în spaţiu şi astronautică şi de aceea a ales să-i omagieze astfel pe cei patru artişti.

Sonda, care a fost lansată din California în data de 5 mai, va ajunge pe marte la 26 noiembrie.

Vehiculul spaţial are la bord un cip cu numele a două milioane şi jumătate de pământeni, care s-au putut trece pe listă prin completarea unui formular online. Sonda va investiga timp de doi ani subsolul planetei Marte. Încă din 2015, NASA a lansat o campanie online adresată celor care vor să ajungă cu numele în spațiu. Oamenii și-au putut ”rezerva” un bilet de călătorie prin completarea unui formular online. 

 

”Adio gravitație” este traducerea numelui trupei ”Goodbye to Gravity”, al cărui solist a fost arădeanul Andrei Găluț, singurul supraviețuitor al formației după incendiul din ”Colectiv”, aflat încă în străinătate pentru tratamente. (M.C)

Alte stiri din Muzica

Ultima oră