Noul single Vița de Vie, "Pe plajă-n Vamă la 5"

21 Iun 2016 | scris de Alex Revenco
Noul single Vița de Vie,

Cel de-al treilea single de pe viitorul album Vița de Vie, a fost lansat oficial astăzi dupa ce, în cursul zilei de luni - 20 iunie, fanii trupei inscrisi la newsletter-ul vdv.umusic.ro au putut urmări in exclusivitate, timp de 24 de ore, "Pe plajă-n Vamă la 5"

Adi Despot: „S-au vindecat multe rani în seara aia, cu o singură chitară”

“Totul a început acum 4 ani, când am cântat pentru prima oară la Folk You, în Vamă. A fost unul din cele mai frumoase concerte acustice ale noastre. După concert, am rămas acolo până la sfârșitul serii, târziu înspre dimineață. Liniștea se așternuse peste Vamă, iar noi am pornit, pe jos, înspre hotel. Pe plajă am auzit o chitară. Era un grup de copii strânși în cerc, în jurul unui foc, care cântau lângă mare. Ne-am oprit și ne-am așezat lânga ei, am început să cântăm împreună, am făcut apoi două tabere, fiecare cânta un cântec și pasa chitara mai departe... Afara era lumină deja, dar nimeni nu se lăsa dus acasă. A fost unul din acele momente când senzația de timp dispare și este înlocuită cu o densă și continuă stare de bine, de infinit. S-au vindecat multe rani în seara aia, cu o singură chitară. Asta s-a intamplat pe plajă în Vamă la 5.” a mărturist Adrian Despot, ieri, când fanii Vița de Vie, înscriși la newsletter-ul trupei, au putut auzi, pentru prima oară, noua piesă.

O nouă piesă VDV, în fiecare zi de 20 a lunii

Fiindca în 2016 Vița de Vie aniversează 20 de ani și pentru că fanii lor sunt cei care i-au susținut în tot acest timp, începând din februarie, în fiecare zi de 20 a lunii, grupul a promis că va face cadou subscriberilor un material nou, de pe viitorul album, ce va fi lansat pe 29 octombrie, printr-un concert la Arenele Romane. “După ce am postat single-ul pe vdv.umusic.ro, am primit, printre răspunsuri, o poză din seara cu pricina. Nu știam că existau poze. Am reușit apoi să strângem câteva, chiar și o filmare făcuta în zorii zilei. Încet, încet, ideea de a ne strânge din nou împreună se contura. Am mers mai departe pe firul poveștii și am început să găsim oamenii de atunci. Unii erau plecați din țară, alții împrăștiați prin toate colțurile țării, însă au venit! Ne-am strâns în București să ne cunoaștem cum se cade și să avem o amintire "de zi". Revederea a fost emoționantă. Pe măsura ce se strângea gașca, deveneam din ce în ce mai veseli și cu "dor de ducă". Povestea clipului este una simplă, este trecerea de la o stare neutră, la zâmbet apoi la euforie, o schimbare de stare care se regăsește în versurile piesei, stare de bine rămasă întipărită în urma experienței noastre comune din Vamă de acum 4 ani.“ a mai spus Adrian Despot. Vezi mai jos clipul  "Pe plajă-n Vamă la 5"

Alte stiri din Muzica

Ultima oră