Nou val de confirmări la Fall in Love Festival

16 Iul 2019 | scris de Alex Revenco
Nou val de confirmări la Fall in Love Festival Galerie foto (2)

Underworld (UK), De La Soul (SUA), Robin and The Backstabbers (Ro), Soundopamine (Ro),Karpov not Kasparov (Ro) și Otherside (Ro) sunt noii artiști confirmați în line-up-ul festivalului Fall in Love, ce va avea loc între 31 august – 1 septembrie 2019, la Palatul Mogoșoia.

Aceștia se alătură numelor deja anunțate: Liam Gallagher (UK), Disclosure DJ set (UK), Kaiser Chiefs (UK), Kovacs (NL), Șuie Paparude (Ro), The Mono Jacks (Ro), Jurjak (Ro) și Firma (Ro).

Underworld (UK), (foto1), revin în România la Fall in Love Festival, la 10 ani de la primul lor concert.

Trupa britanică de electro-trance Underworld, cunoscută publicului larg mai ales datorită pieselor incluse pe coloana sonoră a filmului „Trainspotting”, revine în România la 10 ani de la primul concert susținut aici.

Underworld sunt unul dintre proiectele de pionierat din zona muzicii electronice și unul dintre grupurile cele mai influente de pe acest segment muzical din ultimii 20 de ani.

De-a lungul carierei, piesele duo-ului britanic au ajuns de pe ringul de dans al cluburilor, pe coloana sonoră a unor filme iconice și până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012 (unde cei doi membri ai grupului au avut rolul de directori muzicali).

Povestea Underworld începe în anii ‘80, în Cardiff (Wales), unde Karl Hyde și Rick Smith s-au întâlnit și au început să colaboreze împreună în diferite proiecte muzicale, „Mk1” fiind una dintre primele versiuni ale grupului.

A doua versiune a proiectului a luat ființă după ce Smith l-a întâlnit pe Darren Emerson, un DJ în ascensiune ale cărui set-uri din cluburile londoneze l-au inspirat pe Smith să includă în compozițiile sale și sound-uri ale scenei dance britanice.

După o serie de single-uri lansate sub numele de „Lemon Interrupt”, cea de-a doua versiune a proiectului Underworld a publicat „Mmm Skyscraper… I Love You” – 13 minute de compoziție muzicală ce avea să reprezinte blueprint-ul duo-ului care va deveni consacrat sub numele de „Underworld”.

Cu un sound total diferit față de orice era prezent la acel moment (sau după aceea) în zona electro, single-ul se încadra perfect în ritmurile alerte și în călătoriile artistice experimentale ale lui Karl Hyde.

Albumul care a urmat în 1994, îndelung apreciatul „dubnobasswithmyheadman” (o îmbinare perfectă între artist și dispozitive, ce aduce pe ringul de dans ritmuri fresh și pline de energie), a reprezentat trambulina care a adus Underworld în atenția industriei muzicale internaționale.

Următorul material, „Second Toughest In The Infants” (1996), este albumul care i-a adus și mai aproape de statutul de „unul dintre produsele britanice cele mai importante din zona electro”.

Cele 8 track-uri poartă ascultătorul printr-o călătorie alertă prin tehno, drum’n’bass, pasaje minimaliste și muzică ambientală, făcând critica de specialitate să considere Underworld drept „o trupă britanică de talia Pet Shop Boys, New Order… sau chiar Pink Floyd”.

Cel de-al treilea album, „Beaucoup Fish” (1999), a reprezentat un nou succes muzical, fiind primit cu entuziasm deopotrivă de critica de specialitate și de fani – cunoscuta publicație NME declarând că „există unele momente rare în care îți dorești ca, până și cel mai lung album, să continue la infinit, să nu se termine. Iar noul material, «Beaucoup Fish», te ajută să trăiești printr-o astfel de experiență muzicală rară”.

Drept dovadă, albumul rămâne până în acest moment cel mai bine vândut material al trupei și cel care i-a transformat într-una dintre cele mai importante nume ale muzicii electronice internaționale.

Călătoria experimentală a continuat cu hit-ul „Two Months Off”, difuzat în heavy rotation pe radiouri și în cluburi și de „A Hundred Days Off”, cel de-al patrulea album Underworld (2002).

„Barking”, material lansat în 2010, a fost definit de Resident Advisor drept „o uniune armonioasă între clasic, sound-ul caracteristic al Underworld și acele tehnici și texturi muzicale care au definit grupul de-a lungul carierei”.

Pentru prestația de directori muzicali în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, cei doi membri Underworld au primit premiul pentru „Inovație la nivel de Sunet” din partea cunoscutei publicații muzicale Q Magazine.

De La Soul (SUA), (foto2), vine pentru prima dată în România, la Fall in Love Festival. Apariția De La Soul în 1987 (Long Island, New York) avea să marcheze scena de hip-hop americană, pe care grupul nu a încetat să o modeleze timp de peste 20 de ani prin îmbinarea surprinzătoare de ritmuri și influențe sau prin versurile pline de mesaje sociale, menite să stârnească dezbateri.

Posdnuos, Trugoy și Maseo, cei trei membri, au format în liceu o trupă care a atras atenția producătorului Prince Paul cu un demo numit „Plug Tunin”.

Acesta ce a fost urmat de albumul de debut „3 Feet High and Rising”, considerat drept „o capodoperă a hip hop-ului”, lucru dovedit și de succesul comercial enorm înregistrat de acest material și de recenziile foarte bune primite de la publicațiile de specialitate.

Revista „The Source”, spre exemplu, a nominalizat materialul în „Top 100 de albume hip hop din toate timpurile” spunând că acesta „este cu adevărat genial”. Au urmat noi albume de succes, ultimul fiind intitulat „And The Anonymous Nobody” (2016).

În 2006, grupul a primit un Grammy pentru colaborarea avută cu Gorillaz pentru single-ul „Feel Good Inc.” (apărut pe albumul cu numărul doi al Gorillaz, numit „Demon Days”). Iar în 2015, trio-ul a fost nominalizat în „Top 5 Best of” atât de cunoscutul NPR (National Public Radio), cât și de Soul Train (canal TV muzical american).

De La Soul sunt recunoscuți pentru contribuția adusă la dezvoltarea sugenurilor jazz rap și alternative hip hop. Iar, compozițiile lansate de acest trio pe piață, le-au adus respectul comunităților muzicale, fie ele de hip-hop, jazz, funk ori soul și au încurajat apariția unor noi grupuri de rap alternative, care au continuat să inoveze.

Abonamentele, acces general, pentru Fall in Love Festival 2019 sunt disponibile la prețul de 179 lei + taxe/ buc. Și pot fi achiziționate pe  www.bilete.ro și în rețeaua națională  Bilete.ro Mai multe informații: www.fallinlovefestival.ro sau info@fallinlovefestival.ro

Despre organizator: Dragostea pentru muzică și diversitate au fost bazele pentru Alive, un brand care se poate mândri azi cu o echipă ce însumează 18 ani de experiență în organizarea show-urilor de amploare a peste 200 de evenimente (concerte/festivaluri/ evenimente corporate) și reprezentații cu nume precum: Morcheeba, Kings Of Leon, Placebo, LP, Moby, Gorillaz Sound System, The Chemical Brothers, Parov Stelar, Jamie Woon, Jessie Ware, Moderat, Peter Bjorn and John, Sono, Buena Vista Social Club, printre alții.

În parteneriat cu McCann PR: McCann PR, desemnată agenția anului în România, este membră a McCann Erickson Romania și afiliată la rețeaua internațională Weber Shandwick. Cu peste 15 de experiență de piața de comunicare, McCann PR este pe locul 1 în România după cifra de afaceri, clienți și recunoaștere, conform Topului Anual al Agențiilor de PR.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră