Ne-a părăsit un zeu prog rock: Keith Emerson, 1944-2016

11 Mar 2016 | scris de Alex Revenco
Ne-a părăsit un zeu prog rock: Keith Emerson, 1944-2016

Keith Emerson, unul dintre cei valoroşi muzicieni rock la instrumente cu clape din istorie a murit ieri, în vârstă de 71de ani, anunţă pagina oficială Emerson, Lake & Palmer de pe facebook. "Ne pare rău să anunțăm că Keith Emerson a murit noaptea trecută în casa sa din Santa Monica, Los Angeles, în vârstă de 71 de ani. Cerem ca în aceste clipe dificile, intimitatea familiei și durerea să fie respectate," scrie în comunicat.

Pionier şi inovator de geniu

"Sunt profund întristat să aflu despre dispariţia bunului meu prieten și frate în muzică, Keith Emerson", a declarat Carl Palmer pe site-ul său. "Keith a fost un suflet blând a cărui dragoste pentru muzică şi pasiunea faţă de keyboards vor rămâne de neegalat pentru mulți ani de acum încolo. El a fost un pionier și un inovator al cărui geniu muzical ne-a atins pe toți, cei din lumea muzicii rock, clasică și jazz. Îmi voi aminti mereu zâmbetul lui cald, bunul simţ al umorului, convingătoarea sa prestaţie scenică și dăruirea sa faţă de muzică. Sunt foarte norocos că l-am cunoscut și că am făcut muzică împreună. Odihnește-te în pace, Keith," a mai spus Palmer.

Înainte de ELP, Emerson a evoluat în Nice

Supergrupul britanic de rock progressive Emerson, Lake and Palmer s-a format în 1970 și a înregistrat nouă albume de-a lungul carierei sale, din care primele cinci au intrat în Top 10 la Billboard 200. Emerson, Lake & Palmer s-au despărțit în 1979, când Emerson și Lake au continuat cu un alt toboşar, în Emerson, Lake & Powell. Trio-ul original, s-a reunit la începutul anilor '90 pentru a înregistra câteva noi albume. Înainte de marele succes avut cu ELP, Keith a evoluat în grupul Nice, ce cânta rock cu evidente influenţe din muzica clasică. De altfel, Emerson a absolvit Conservatorul Regal din Londra, cu notă maximă, la secţia pian –muzică clasică.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră