Naiul maestrului Gheorghe Zamfir va răsuna la Găeşti în moment de sărbătoare

24 Oct 2018 | scris de Luminita Ciobanu
Naiul maestrului Gheorghe Zamfir va răsuna la Găeşti  în moment de sărbătoare

Primăria Oraşului Găeşti, Consiliul Local al Oraşului Găeşti şi Asociaţia Culturală Ultima Concept invită găeştenii să celebreze, prin participarea la o serie de evenimente culturale cu totul speciale, 100 de ani de la constituirea Marii Uniri, sub egida: „Centenar-Găeşti-România”. 

Vineri 26 octombrie 2018, de la orele 19:00, la Casa de Cultură „Dimitrie Stanciu” din Găești, Alexandra Fits și Mariano Castro, acompaniați de Ansamblul Cameral Corona-Brașov, vor aşeza în scenă un regal muzical. Alexandra Fits este o revelație. Ea îmbină perfect muzica legendarei Maria Tănase cu chansonul francez al celebrei Edith Piaf. A susținut concerte alături de orchestrele Filarmonicilor din Brașov, Botoșani, Arad, fiind  distinsă cu numeroase premii, încununate cu decernarea de către legenda cântecului francez Georges Moustaki a Marelui Premiu la concursul „Soiree de la chanson francais”. De asemenea, Alexandra a participat la festivalurile francofone internaționale din Bulgaria, Turcia, Olanda, India, Croația.

Sâmbătă, 27 octombrie 2018, de la orele 18:00, în Parcul Central din Găești, renumita formație Etno-Pop-Rock, Milenium din Chișinău va prezenta un concert extraordinar. Iubita trupă moldovenească este laureată a majorităţii festivalurilor de profil din Europa. Succesul obţinut a fost atestat prin numeroase premii obţinute în Bulgaria, în Germania la „Berliner Perle”, în Lituania la „Kaunas Talent”, în Polonia la „Carpathia Festival” etc. Doi dintre membrii formației, Alex Zgureanu și Olga Gorcinskii, sunt artiști emeriți ai Republicii Moldova, iar din anul 2014 însăşi trupa Milenium a devenit „Artist al Palatului Național Nicolae Sulac”. Debutul serii va aduce în atenţia spectatorilor Corul „Prietenii Muziciiˮ, dirijor Florinel Ciprian Cazan. Alexandra Fits va performa și sâmbătă pe scena din Parcul Central în deschiderea concertului susţinut de trupa Milenium.

Ultima seară a evenimentelor culturale, duminică, 28 octombrie 2018, va fi rezervată legendarului maestru Gheoghe Zamfir, personalitate marcantă a oraşului Găeşti, localitate în care s-a născut la 6 aprilie 1941. Muzicianul Gheorghe Zamfir va susține, alături de Orchestra Fraților Cazanoi, un grandios program folcloric, menit să ne poarte, la ceas de aniversar, prin toate zonele țării.

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră