Michael Jackson, acuzat de plagiat de către Quincy Jones

08 Feb 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Michael Jackson, acuzat de plagiat de către Quincy Jones

Celebrul producător muzical Quincy Jones, care mult timp s-a aflat în spatele succeselor Regelui muzicii pop Michael Jackson, l-a acuzat pe acesta din urmă că a plagiat mai multe dintre hiturile sale, printre care şi celebru "Billie Jean", scrie 7sur7.be.

"Nu am chef s-o spun public, dar Michael a furat mai multe chestii. A furat multe melodii", a declarat producătorul, care are 84 de ani şi a participat la crearea albumelor cunoscute şi apreciate în întreaga lume, "Thriller" şi "Bad".

Declaraţia faimosului compozitor, făcută pentru vulture.com, i-a şocat pe fanii Regelui Pop, dispărut în urmă cu opt ani şi jumătate. Pe drept cuvânt, din moment ce apare acum, şi nu cât timp Michael Jackson trăia. "Thriller" rămas şi azi cel mai bine vândut album din toate timpurile. 

„Notele nu mint. Era machiavelic”, a adăugat el, dând drept exemplu ” Billie Jean”.  Ei bine, el  spune că „Billie Jean” ar fi inspirat de piesa Donnei Summer, „State of Independence”, produsă tot de Jones şi lansată în acelaşi an 1982, dar cu câteva luni mai devreme.

Chiar sunt asemănătoare cântecele? Ascultaţi aici şi comparaţi.

 

 

Dar Quincy nu s-a oprit aici. Fostul colaborator apropiat al Regelui Pop nu doar l-a acuzat de plagiat, ci şi de lăcomie, în sensul că avea tendinţa să nu împartă drepturile de autor ale unei piese – cum ar fi cazul cântecului „Don’t Stop ‘Til You Get Enough”, pe care l-a scris împreună cu Greg Phillinganes, dar pe care nu l-a menţionat nicăieri. „Michael ar fi trebuit să-i dea lui Greg 10% din drepturile de autor ale cântecului. N-a vrut!”, spune Jones.

La fel de critic este în amintiri şi legat de dependenţa lui Michael de intervenţiile chirurgicale. „Îl băteam întruna la cap despre operaţiile estetice, spunându-i să se oprească. El mereu îşi justifica intervenţiile prin faptul că suferea de nu ştiu ce boală de piele! Aiurea! El avea o problemă cu felul în care arăta fiindcă tatăl lui îi spusese că e urât şi fusese violent cu el în copilărie. Era de aşteptat să se vadă urmările ulterior…”

De notat, totuşi, că Jones nu poate fi credibil în tot ceea ce declară mai nou în presă, având în vedere că, la 84 de ani, a intrat într-o stranie perioadă de afirmaţii dubioase, discutabile. Chiar săptămâna trecută a făcut vâlvă, declarând pentru revista GQ că are 22 de iubite tinere în diverse colţuri ale lumii, fiecare ştiind una de cealaltă.

Mai mult, susţine că vorbeşte 26 de limbi şi că a urmat un tratament în Suedia care îi va permite să trăiască 110 ani. 

Nu ştim dacă tratamentul suedez i-a şi dăunat, în special mental, dar ştim că el este încă activ în lumea muzicală şi că a lansat recent un serviciu de streaming video specializat în jazz.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră