Mesajul corului Gregorian, pentru fanii români

26 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
Mesajul corului Gregorian, pentru fanii români

Pe 16 mai, la Sala Palatului are loc concertul de rămas bun al corului Gregorian, ce urmează să se retragă „pentru o lungă perioadă de timp”. Cum biletele de categoria a III-a sunt epuizate, au mai rămas în vânzare cele din primele categorii, cu prețuri de 99 și 199 de lei.

Este primul concert din România

Înainte de showul de la București, artiștii germani au trimis fanilor români un mesaj video iar alături de ei apar atât Amelia Brightman (sora mai mică a celebrei Sarah)- inclusă în proiect cât și Narcis Iustin Ianău (finalist Vocea României)- în calitate de invitat. Acest concert este primul concert Grigorian din România și ultimul, totodata, pentru o lungă perioadă de timp. Frank Peterson a decis ca acest proiect sa ia o pauză pe termen nelimitat, sperand să revină cu un album super peste câțiva ani.

Un derivat superior al proiectului Enigma

La inceput, Gregorian a fost mai mult un grup pop, născut “din vena” proiectului new age/ambiental Enigma, a lui Michael Crețu. Sub acest concept a înregistrat albumul “Sadisfaction” cu voci feminine, după care Frank Peterson a condus proiectul spre un alt nivel, ce a dus la înregistrarea albumelor Masters of Chant. În 1998, Peterson și echipa lui au reinventat proiectul, spre zona cântecelor în stil gregorian. Numele de “gregorian” provine de la cel al papei Grigore I cel Mare (pontif al Romei intre anii 590-604). Doisprezece vocaliști au fost angajați să înregistreze piesele într-o biserică, pentru ca sunetul să fie cât mai aproape de adevăr. Biletele pentru concertul de la București se găsesc la eventim.ro, bilete.ro, myticket.ro și la Sala Palatului.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră