Lura Este "Următoarea Cesaria Evora" și pe 24 Ianuarie Cântă la București !

14 Ian 2016 | scris de Alex Revenco
Lura Este

Pe 24 ianuarie, la Hard Rock Cafe, una dintre cele mai populare voci “morna”, stil originar din Capul Verde, cânta în premieră în România alături de trupa sa. Considerată "urmatoarea Cesaria Evora", Lura vine din Portugalia și are șase albume la activ, primul lansat în 1996. Ea a ajuns cunoscută după ce a cântat alături de Cesaria Evora „Moda Bo”, în inconfundabilul stil “morna”.

Lura s-a născut la Lisabona dar ambii părinți sunt din Capul Verne și inițial și-a dorit să fie dansatoare. A început să cânte la 17 ani șî, de atunci își compune singură muzica. În 2010 apare albumul „The Best of Lura”, ce include, alături de cele mai frumoase cântece ale sale și “Moda Bo”, un titlu inedit înregistrat în duo cu faimoasa Cesaria Evora. Este un cântec compus de Lura pentru Diva desculță, care a încetat din viață în decembrie anul următor.

Cel mai recent disc al Lurei este „Heranca”, apărut în octombrie anul trecut și promovat în cadrul unui turneu european, cu ultimele concerte la Bruxelles, Zurich, Sofia, București, Paris și Londra. Energic și dansant, albumul conține piese precum Maria di Lida, Sabi di Más sau Ness Tempo di Nha Bidjissa, reprezentative pentru muzica din Capul Verde.

„Herança” este o invitație de a descoperi oamenii și tradițiile Capului Verde, prin cea mai melodioasă și carismatică voce a unei întregi generații de interpreți ai Capului Verde. Biletele sunt 70 și 95 de lei, disponibile pe www.iabilet.ro , în reţeaua iaBilet și la Hard Rock Cafe.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră