Luna Amară şi FronT, Live@Control

07 Feb 2018 | scris de Alex Revenco
Luna Amară şi FronT, Live@Control

Joi, 8 februarie, următorul episod BT Live reunește în club Control douã trupe clujene: Luna Amară, formație fanion a activismului social din muzica rock autohtonă și FronT, o reprezentantă mai tânarã a undergroundului românesc, invitată să preia ștafeta.

Lansată la Cluj în 2000, Luna Amară este formația care a combinat armonios forța mesajelor sociale, cu sensibilitatea lirică ce descrie iubirea și stări de spirit dintre cele mai complexe și abisale. Trademark-ul sound-ului Luna Amară s-a consolidat pe baza solo-urilor de trompetă, riffurilor specifice de chitară și îmbinarea contrastantă a duetului de voci. Luna Amară este formația rock românească care a înregistrat una dintre cele mai mari cifre de vânzare a unui album de debut în anii 2000. Este vorba de albumul "Asfalt", produs de Roton Music, 2004.

De-a lungul celor 16 ani de activitate neîntreruptă, Luna Amară a concertat în toate colțurile țării, a făcut parte din line-up-ul celor mai mari festivaluri autohtone, dar a fost invitată să performeze și în Germania, Olanda, Franța, Ungaria, Moldova, Bulgaria și Turcia.

Trupa clujeană FronT a pornit la drum în 2009, an care marchează și lansarea unui prim EP (”Where Do You Go”), apoi intră într-o pauză de creație și restructurare, revenind într-o formulă nouă, mai dinamică. Având o activitate intensă de studio, dar și din punct de vedere al performance-urilor, trupa evoluează constant pe scena undergroundului românesc, lansează în 2016 EP-ul ”Alive” și se pregătește deja de înregistrarea următorului material discografic anunțat de single-ul “Colț de gând”.

Accesul publicului începe la 20.30, concertul la ora 21.00 iar intrarea este  20 lei în pre-sale pe https://eventbook.ro/music/bilete-bt-live-luna-amara-front-at-control-club şi 30 lei la intrare, în seara evenimentului.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră