Liderul grupului The Fall, Mark E Smith a încetat din viaţă. Avea 60 de ani

25 Ian 2018 | scris de Alex Revenco
Liderul grupului The Fall, Mark E Smith a încetat din viaţă. Avea 60 de ani

Solist vocal, compozitor, textier şi membru fondator al grupului post punk The Fall din Manchester a murit în această dimineaţă. Trista veste a fost anunţată de Pam Vander, manager şi partenera lui Mark.

De ceva timp, Smith era bolnav, ceea ce a dus la anularea unor concerte The Fall ce urmau să aibă loc la sfârşitul anului 2017.Născut în 1957, Smith a format The Fall cu Martin Bramah şi Tony Friel pe când avea 19 ani, după ce cu toţii au văzut un concert Sex Pistols la Manchester.

The Fall a făcut parte din mişcarea punk a anilor 70 din UK, Smith fiind singurul care a rezistat numeroaselor schimbări de componenţă. The Fall nu a beneficiat niciodată de un succes comercial dar a avut parte de un număr apreciabil de fani şi 32 de albume înregistrate. Cel mai recent se numeşte “New Facts Emerge” şi a apărut în 2017.

Înafară de The Fall, Smith a mai colaborat formaţiile Elastica, Gorillaz şi Inspiral Carpets. În 2008, el a publicat autobiografia “Renegade: The Lives and Tales of Mark E. Smith”.

Ascultă mai jos două înregistrări cu The Fall şi Mark E Smith solist vocal. RIP

https://www.youtube.com/watch?v=I5QyPiWFLq4

https://www.youtube.com/watch?v=_godSE6RJy0

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră