La Sibiu, Festivalul de jazz a ajuns la ediţia cu numărul 45. Vezi cine cântă în recital

21 Oct 2015
La Sibiu, Festivalul de jazz a ajuns la ediţia cu numărul 45. Vezi cine cântă în recital
În perioada 19–21 octombrie, tineri din întreaga ţară, din Ungaria şi din Republica Moldova s-au întrecut la secţiunea concurs a festivalului. Începând de joi până duminică (22-25 octombrie), publicul iubitor de jazz din Sibiu va urmări o serie de muzicieni consacraţi, veniţi din mai multe ţări ale lumii.

Programul de joi cuprinde trioul elveţian Vein, cu proiectul „Jazz Talks” şi cvartetul contrabassistului italian Niccolo Faraci. Seara de vineri, debutează cu un concert de excepţie, Dorantes – “InterAccion”, pentru prima data in Romania, unul dintre cei mai interesanţi pianişti şi compozitori de flamenco din lume. Al doilea concert al serii va fi sustinut de Edi Jak Neumann International Quartet, cu un program „In Memoriam Ornette Coleman”, marele saxofonist american, unul dintre inventatorii free jazzului, care a încetat din viaţă în vara acestui an.

Sâmbătă începe cu un proiect inedit, creat la Sibiu în cadrul “Jazz Residency”, la care participă muzicieni din Iordania, Republica Moldova şi România. Al doilea concert va fi susţinut de Amos Hoffman Quartet (Israel), cu proiectul “Brown Sugar”, o combinaţie de influenţe melodice şi ritmice orientale cu swingul american. Seara se încheie pe ritmuri exotice cubaneze, interpretate de Soneros de Verdad, a doua generatie Buena Vista Social Club, în premieră în România. Ultima seară de festival, 25 octombrie are în program concertele Sebastian Spanache Trio şi Island Jazz (Madagascar, Mauritius, Mozambic), grup exotic ce combină jazzul cu muzica străveche africană.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră