La Romexpo, Deep Purple a susţinut cel mai tare show din 1998 încoace

14 Mai 2017 | scris de Alex Revenco
La Romexpo, Deep Purple a susţinut cel mai tare show din 1998 încoace Galerie foto (3)

Aproape 7.000 de spectatori (estimare personală), din Bucureşti şi din ţară au asistat aseară la un show memorabil susţinut de legendarul grup britanic.

Deşi prognoza meteo era nefavorabilă şi, la „concurenţă” erau meciurile ce desemnau campioana României la fotbal, finala din Spania a Simonei Halep sau eurovisionul, cei care au decis să fie prezenţi la concertul Deep Purple au fost încântaţi de showul susţinut de Ian Gillan & Co. 1998- Polivalentă, 2007-stadion Cotroceni, 2014-Polivalentă sunt concertele Deep Purple de la Bucureşti. Note: în 1998, cu regretatul Lord la keyboards, showul a fost de nota 8, în 2007- 5/6, în 2008- 8, ieri- 9.

Primul concert din turneul ce sugerează că ar putea fi ultimul (The Long Goodbye) ar fi trebuit să promoveze cel mai nou album Deep Purple, „inFinite”. Dar din acest disc s-a cântat o singură piesă (Time for Bedlam) plus altele din albumele mai noi (Now What ?, Rapture of the Deep) şi solourile aferente. Spre satisfacţia fanilor, majoritatea pieselor, 10,  au fost „vechituri” incluse în legendarele LP-uri “Machine Head”, „In Rock” şi „Fireball” plus „ Hush”, de pe primul album DP (cu Rod Evans, solist vocal).

Ian Gillan a demonstrat că încă e un vocalist de top, chitaristul Steve Morse a fost deseori într-un tandem neobişnuit cu excepţionalul toboşar Ian Paice în timp ce bassistul Roger Glover era cu ochii pe Don Airey, care a arătat o deosebită vivacitate şi multă inspiraţie. Pe lângă derutantele “introduceri” ale lui Airey înainte de marile hituri, este de remarcat faptul că Morse a modificat total solourile de chitară concepute de Blackmore.

De la ora 21.00 până la 22.45 Deep Purple a „executat” următorul setlist: Time for Bedlam, Fireball, Bloodsucker, Strange Kind of Woman, Johnny’s Band, Uncommon Man, The Surprising, The Well-Dressed Guitar, Lazy, Birds of Prey, Hell to Pay, Perfect Strangers, Space Truckin', Smoke on the Water. La bis: Highway Star, Hush, Black Night.

Ar mai fi de remarcat faptul că Deep Purple a adus scena şi întreagul arsenal tehnic.

Rezultatul ? Un sunet impecabil si un ecran de 3/4 m înălţime şi 15/16 m lungime pe care au fost proiectate imagini din concert dar şi altele cu referire la piesele interpretate.

Fotografiile ataşate sunt realizate de Paul Voicu pentru iConcert.ro.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră