La mulți ani Negru & Co ! În 2016, Negură Bunget sărbătorește 20 de ani.

25 Ian 2016 | scris de Alex Revenco
La mulți ani Negru & Co ! În 2016, Negură Bunget sărbătorește 20 de ani.

2016 e un an special pentru Negură Bunget, când sărbătorește 20 de ani de existență și 10 ani de la lansarea albumului OM. Alături de aceste două aniversări, grupul timișorean va lansa anul acesta un album nou. Intitulat ZI, este a doua parte a trilogiei despre Transilvania, ce explorează „elementele umane, tradițiile, practicile și obiceiurile care au format orizontul spiritual al localnicilor” și va fi lansat în a doua parte a anului de casa de discuri germană Prophecy Productions.

Trilogia transilvană

De trei ani, Negură Bunget are componența Gabriel “Negru” Mafa- tobe, Tibor Kati- voce, chitară, Adrian “Oq” Neagoe – chitară, voce, Petre Ionuțescu- instrumente tradiționale și Ovidiu Corodan- bass, voce, și este, „cu siguranță una din cele mai puternice pe care le-am avut vreodată” (Negru). În această componență, Negură Bunget a susținut peste 250 de concerte în intreaga lume și a început cel mai ambitios proiect din istoria formației, Trilogia transilvană.

Albumele vechi, editate pe vinil !

În 2016, Aural Music va lansa o ediție specială a albumului OM în format digipak, cu câteva elemente complet noi, în timp ce Blood Music va lansa o nouă ediție OM, pe vinil (2LP). Prophecy Production va lansa de asemenea câteva ediții limitate de vinil cu albumele vechi (dintre care unele pentru prima dată pe vinil), alături de o ediție limitată de colecție- cu mai multe surprize. Între timp, grupul timișorean are un nou website, cu un design personalizat, www.negurabunget.com, ce conține și un magazin online. Aici apare și logo-ul aniversar - 20 de ani Negură Bunget - dezvoltat alături de Ovidiu Hrin / Synopsis.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră