La Gărâna Jazz Fest, 90 de artiști din lumea întreagă

10 Mai 2016 | scris de Alex Revenco
La Gărâna Jazz Fest, 90 de artiști din lumea întreagă

Vor fi cinci zile de muzică și evenimente culturale în cadrul maratonului de jazz din această vară, ce va avea loc între 7 și 11 iulie, în Munții Semenic. Programul ediției aniversare Gărâna XX aduce împreună prezențe legendare ca Jack DeJohnette (foto), dar și tineri artiști contemporani, lista completă fiind disponibilă pe www.garana-jazz.ro.

Jazz ”fabricat în România” la Hanul La Răscruce și Biserica Catolică Văliug
Cele mai curajoase proiecte de jazz românesc ocupă un loc de seamă la Gărâna 2016. Printre acestea se numără Raul Kusak, Sebastian Spanache Trio, Jazzybit, Nicu Patoi & Platonic Band sau TromPetre, ineditul grup al trompetistului timișorean Petre Ionuțescu, alături de prietenii Artur Balogh (chitară bass), DJ-ul Alin Constantin (K-lu), percuționistul Sergiu Catană și Gabriel Almasi (chitară). Experimente muzicale românești la cea mai înaltă calitate vor putea fi descoperite de public în două locații inedite: scena Hanul la Răscruce și scena amenjată în biserica catolică din satul Văliug.

Trei scene și 90 de artiști la ediția aniversară
Pe durata a cinci zile, Gărâna Jazz Festival 2016 pune în valoare moștenirea naturală a împrejurimilor spectuloase în care se desfășoară festivalul. Muzica se va auzi pe trei scene, amenajate în Poiana Lupului, Hanul La Răscruce și Biserca Catolică din satul Văliug. Printre cei 90 de artiști care vin la Gărâna, între 7 și 11 iulie, se numără Jack Dejohnette (SUA), Yuri Honing Acoustic Quartet (Olanda), Kari Ikonen Trio (Finlanda/ Armenia), Magnus Öström Band (Suedia), FOOD (Marea Britanie, Norvegia), Nils Petter Molvær Quartet (Norvegia) și Louis Sclavis Trio (Franța).

Biletul de o zi e 90 de lei, 5 zile- 400 de lei
Biletele pentru festival se găsesc pe site-ul biletmaster.ro, în trei variante: bilet de 1 zi- 90 de lei, festival pass pentru 4 zile- 320 de lei sau festival pass pentru 5 zile- 400 de lei. Biletele și abonamentele pot fi cumpărate și din Poiana Lupului, în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii pe www.garana-jazz.ro. Festivalul Internațional de Jazz Garâna- director Marius Giura- este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră