Koszika şi Csabika live la Clubul Ţăranului

10 Oct 2017 | scris de Alex Revenco
Koszika şi Csabika live la Clubul Ţăranului

Koszorus Krisztina “Koszika” şi Szász Csaba “Csabika”, voce respectiv chitară, un spectaculos duo de ethno jazz din Cluj cântă joi, 12 octombrie, la Clubul Ţăranului, de la ora 21.00.

Krisztina Koszorus, absolventă a Academiei de Muzica „Gh. Dima” din Cluj, secţia vioară; cântă și vocal din 2006; trecând prin diferite trupe, ea a încercat să-şi extindă cunoştinţele către cât mai multe stiluri muzicale. De-a lungul timpului, în trupele ei pop, a refolosit, într-o modalitate nouă, pasiunea ei pentru muzica etnică, mixând piese ţigăneşti cu flamenco, swing, reggae, sau chiar drum and bass. Este deţinătoarea premiilor “Best Singer” la Festivalul de Jazz Tg Mureş- 2015, “Best vocalist” la Sibiu Jazz Competition 2016 şi “Cea mai bună solistă vocală” la Festivalul Internaţional „Johnny Răducanu”- Brăila, 2016.

Szász Csaba, multi instrumentalist talentat, este autodidact. Cântă la chitară de prin 2006, şi trecând prin diferite genuri și stiluri muzicale, a rămas cel mai interesat de jazz. Ca şi autodidact, a fost fascinat de solourile lui Django Reinhardt şi soundul lui John Scofield. Din 2006 el şi-a perfecționat o siguranţă în mai multe stiluri de muzică pop, cântând cu diverşi artişti şi interpreţi. Acum activează în mai multe formaţii de genuri diferite, explorând scena de indie rock, jazz, funk şi reggae, cântă la chitară, ukulele, sintetizator.

Cei doi cântă împreună din 2011, an în care au pus şi bazele trupei Koszika & The HotShots care în prezent are 6 membri şi se bucură de un mare succes. Împreună, cei doi au cântat la sute de evenimente peste tot în ţară, dar şi în Ungaria, Austria, Franța şi Italia. Sub semnul multiculturalităţii şi a interculturalităţii, ei cânta în minim 4 limbi, mixează genuri îndepărtate ca bossa nova din Brazilia cu folclor unguresc, muzica țigănească cu reggae sau ritmuri de mahala cu swing, toate presărate cu acorduri jazzy şi ritmuri funky. În 2015, trupa Koszika & The HotShots a câştigat premiul cel mare la Festivalul de Muzică de Stradă din Satu Mare, iar în 2016 premiul III la concursul Jazz in the Park de la Cluj.

În 2017, Koszika & Csabika, atît în formula de Duo cît și în acea cu The HotShots, au avut numeroase prezențe scenice de mare succes-în cluburi, concerte, festivaluri atît în România cît și în Ungaria, la Câmpina și Cluj sau Budapesta.

La acest concert, intrarea este 30 de lei, rezervari la 021.310.8048

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră