Jeff Beck lansează “Megafonul” şi cartea BECK01

26 Mai 2016 | scris de Alex Revenco
Jeff Beck lansează “Megafonul” şi cartea BECK01

La Atco Records, urmează să apară “Loud Hailer”, primul album al legendarului chitarist, după “Emotion and Commotion” (2010).

Secţie ritmică din Italia

Loud hailer este o un alt nume dat megafonului, pe care Beck a fost încântat să-l utilizeze pentru a-şi face cunoscută poziţia faţă de “unele lucruri urâte care se întamplă astăzi în lume”. Discul, ce urmează să apară pe 15 iulie a fost realizat cu o formaţie din care fac parte solista britanică Rosie Bones şi chitarista Carmen Vandenberg, care a compus majoritatea pieselor, împreună cu Beck. Alături de Beck, Bones şi Vandenberg mai sunt
Davide Sollazzi-tobe şi Giovanni Pallotti-bass.

Din 11 piese, două sunt instrumentale

Albumul, produs de Jeff Beck & Filippo Cimatti, are 11 piese, dintre care două (“Pull It” şi “Edna”) sunt instrumentale. Dar iată titlurile: “The Revolution Will Be Televised”, “Live In The Dark”, “Pull It”, “Thugs Club”, “Scared For The Children”, “Right Now”, “Shame”, “Edna”, “The Ballad Of The Jersey Wives”, “O.I.L.”, “Shrine”. Imediat după lansarea noului disc, Jeff Beck începe un turneu de promovare în SUA, alături de legendarul Buddy Guy, primul concert fiind pe 19 iulie, în Port Chester, New York.

Prima biografie oficială

În paralel cu lansarea albumului, Jeff pregăteşte şi prima sa biografie oficială, intitulată BECK01 şi editată de Genesis Publications. Cartea, ce va fi disponibilă începând din 12 iulie, este copertată în piele şi aluminiu, fiecare copie având autograful lui Jeff. Conţine povestea unuia dintre cei mai mari chitarişti din istoria rockului şi peste de 400 poze rare, nepublicate până acum. Prefaţa este semnată de legendarul chitarist de jazz John McLaughlin, care spune că Beck este “chitaristul favorit din toate timpurile”. .

Alte stiri din Muzica

Ultima oră