Jazzappella deschide concertul Paolo Fresu & Ralph Towner

10 Mai 2016 | scris de Alex Revenco
Jazzappella deschide concertul Paolo Fresu & Ralph Towner

Grupul Jazzappella va evolua în deschiderea concertului pe care Paolo Fresu, unul dintre cei mai mari trompetiști din lume și chitaristul american Ralph Towner, îl vor susține joi, 14 mai, ora 20:00, la Sala Radio.

Standarde jazz & pop
Jazzappella, proiect început în 2006 de Zoltán András (solist al grupului Sarmalele Reci, dar și compozitor și instrumentist), va aborda standarde de jazz și pop cu aranjamente vocale îndrăznețe, energice sau lirice și pline de sensibilitate. În componența Ana Băncescu – soprană, Marina Arsene – soprană, Tereza Catarov – alto, Zoltán András – tenor, Alexandru Grăjdeanu – bariton și Csaba Gáspár – bas lucrează la materialul unui album și pregătește un turneu național și european. Până în prezent, Jazzappella a avut apariții la posturi radio și TV, în țară și străinătate, a cântat în cluburi, săli de teatru și aer liber, la diverse festivaluri etc.

Fresu cântă la trompetă de la 11 ani
Jazz Syndicate Live Sessions vine cu o nouă premieră pentru scena jazz din România, concertul Paolo Fresu & Ralph Towner, în care cei doi muzicieni își vor prezenta albumul “Chiaroscuro”, „o demonstrație a tehnicii excelente a lui Towner dar și o ocazie pentru interacțiune muzicală cu Fresu”.
- The New York Times. Unul dintre marii trompetiști ai lumii, prolificul muzician de jazz Paolo Fresu are la activ peste 300 de înregistrări. A început să cânte la trompetă de la 11 ani, urmând mai târziu Conservatorul din Cagliary. A primit numeroase disticți, printre care l‘Academie du Jazz și Django D’Or.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră