Îndemnul Zoiei Alecu este să ierți. Pe 14 mai, în Mia Musica

12 Mai 2015
Îndemnul Zoiei Alecu este să ierți. Pe 14 mai, în Mia Musica
 "Să ierţi" cu Zoia Alecu, in Mia Musica Joi, 14 mai, Zoia Alecu îşi lansează cel de-al patrulea album, de la ora 19.30 in Mia Musica. Avand ca laitmotiv iertarea, iata ce spune Zoia despre noul disc: "Sună biblic, dar nu e o poruncă, vreau să înţeleagă bine toată lumea, este un îndemn. Să ierţi este drumul către pacea interioară, este drumul către lumina interioară, este drumul cel mai scurt către acea iubire dumnezeiască, iubire necondiţionată. Nu poţi să iubeşti fără să ierţi. Ura este cel mai mare consumator de oxigen. Te sufoci în propria-ţi ură şi nemernicie. Nu are rost să urăşti, nu există prostie mai mare ca asta". Si acest disc ii apartine in totalitate, Zoia semnand muzica, versurile, aranjamenele, orchestratiile.

A debutat pe scena muzicala in club A, la invitatia lui Doru Stanculescu. A cantat folk pana in 1986 cand a trecut la sonoritati rock, alaturi de Crina Mardare si Misu Cernea, in cadrul grupului Sfinx si ,din 1994, Sfinx Experience. Desi a compus in jur de 200 de cantece, „risipite” pe la diversi artisti, Zoia si-a lansat primul album de autor abia in 2007, „Vino aici”.

Tot atunci a inceput colaborarea cu Ovidiu Komornyik și casa de productia a acestuia, Ovo Music. Doi ani mai târziu apare cel de-al doilea, intitulat ''Cărări de maci'' iar cel de-al treilea, ''Printre lupi'', în 2012.  Despre noul material, „Sa ierti”, artista a mai spus ca este "un album rotund, în care am căutat sonorităţi noi. Sunetele trebuie să fie în pas cu vremea, pentru că, de la un an la altul, sunt linii noi, alte tendinţe. În clipa în care nu ţii pasul cu vremea te plafonezi, lumea începe să te uite sau rămâi cu un public foarte restrâns care te place aşa cum erai tu pe vremuri şi care nu e interesat de ceva nou". 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră