Începe concursul Posada Rock 2019!

26 Iun 2019 | scris de Alex Revenco
Începe concursul Posada Rock 2019!

Festivalul Posada Rock este și în acest an o rampă de lansare pentru trupele tinere, păstrându-și și consolidându-și statutul de cel mai vechi și important festival-concurs din țară. La concurs se poate înscrie gratuit un număr nelimitat de trupe aflate la început de drum, iar 10 dintre ele vor fi selectate de către un juriu de specialitate pentru a urca pe aceeași scenă pe care vor cânta nume mari, precum Moonspell, Tiamat, Soen, Diamond Head sau Entombed A.D.

Ca să participe la preselecția pentru concurs, formațiile doritoare trebuie să trimită până pe 26 iulie 2019 la adresa de e-mail contact@posadarock.com următoarele materiale:

- cel puțin trei piese originale în format MP3;

- minimum un material video sau un link către un material video care să conțină o piesă a formației interpretată LIVE;

- biografia formației (membri, istoric, palmares etc.);

-  trei fotografii cu formația la o calitate cât mai bună.

Doar trupele care vor depune aplicații complete vor fi admise în preselecție.

Preselecția va fi făcută de către un juriu de specialitate. Numele membrilor juriului vor fi făcute publice la momentul oportun.

În faza finală a concursului, care are loc în primele două zile ale Festivalului Posada Rock, vor participa 10 formații, care vor fi anunțate cel târziu pe 10 august 2019.

  • Pentru trupele participante la faza finală a concursului se asigură cazarea pentru membrii formației și maximum un însoțitor (manager, sunetist, promoter etc.) și transportul: bilet de tren clasa a II-a, bilet de autobuz sau combustibil (un autoturism per formație, max. 7,5L/100 km). Decontul transportului se va face doar la prezentarea biletului, bonului sau facturii aferente.
  • Fiecare formație calificată în faza finală a concursului va avea la dispoziție un total de 30 de minute pentru set-up, line-check și recitalul propriu-zis. Orice depășire a timpului alocat poate duce la depunctarea sau chiar eliminarea din concurs a formației respective.

-După deliberările juriului, trupele clasate pe primele patru poziții la concursul din cadrul Festivalului Posada Rock 2019 vor fi premiate.

Premiile oferite formațiilor câștigătoare vor fi următoarele: Marele premiu – 2.000 de euro, Locul 1 – 1.000 de euro, Locul 2 – 500 de euro, Locul 3 – 200 de euro, Premiul "Zaharia Rădulică" – 500 de euro.

Câștigătorii concursului de anul trecut, sibienii de la Alpha Q, au ținut să transmită un mesaj concurenților: “Participarea noastră la Posada Rock 2018 și câștigarea Marelui Premiu au fost o experiență extraordinară. Am intrat «în joc» motivați și încrezători în ceea ce putem oferi și transmite. Organizarea, scena, sonorizarea și întreaga desfășurare a evenimentului au fost la cote maxime, cu implicare totală și mult entuziasm. Am cunoscut oameni faini, profesioniști, o competiție strânsă, dar corectă, și o atmosferă prietenoasă. Succes concurenților din acest an!”

Posada Rock 2019 are loc între 30 august și 1 septembrie pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel. Line-up-ului internațional al ediției din acest an este format din Tiamat, Moonspell, Soen, Diamond Head, Entombed A.D., Wheel și The Price. Abonamentele costă 130 de lei / buc. și pot fi achiziționate online direct de pe pagina festivalului www.posadarock.com , din rețeaua www.iabilet.ro sau de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Festivalul Posada Rock este organizat de Asociația Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, fiind proiect prioritar al Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră