În Under, șlagăre din Epoca de aur la show-ul Dead Ceaușescus

25 Ian 2016 | scris de Alex Revenco
În Under, șlagăre din Epoca de aur la show-ul Dead Ceaușescus

Maine seară, de la ora 21.30, în clubul Under...are loc un show punk unic, prilejuit de sărbătorirea zilei de naștere a iubitului conducător. În urmă cu zece ani, în fostul club Underworld din Kogălniceanu,Gabby (liderul grupului Molotov Cocktail) împreună cu niste amici împătimiți de punk au avut ideea unui cover după “Holiday in Cambodgia”, pe care l-au intitulat “Holiday in Oltenia”.

De la Dead Kennedys la Dead Ceaușescus
Și cum originalul era cântat de grupul californian Dead Kennedys, trupei noastre nu i-a fost greu să găsească titulatura adecvată, de Dead Ceusescus. “La noi latura sarcastică e mult mai pronunțată decat la DK, ne putem compara cu ei doar într-o formă tragico-satirică”, spune Gabby, cel care a inventat Dead Ceaușescus, grup ce va evolua în formula Gabby = Iubitul conducător -voce, Liv Decay= Leana (Raizing Hell) - voce, Adi (The Nuggers)- chitară, George (Recycle Bin)- bass, X-u (Recycle Bin, Niște Băieți)- tobe.

Coveruri punk style
Desi e alcătuit din componenți de la mai multe trupe punk, Gabby precizează că “nu e vorba de un supergrup, suntem toți amici, nu poți să fii tot timpul serios, iar despre politică și trecut, din când în când, trebuie să mai faci și un pic de haz!”. Dead Ceușescus are în repertoriu coveruri punk style după Ramones, Dead Kennedys, The Clash, Subhumans, Black Flag, Molotov Cocktail, X-Ray Spex, Sham 69, The Adicts.

Balada lui Iliescu
Dar cel mai tare hit Dead Ceaușescus este o compoziție originală “Balada lui Iliescu” (“am petrecut multe nopți la Universitate în '90, înainte și după mineriade...”, își amintește Gabby). Tot el continuă
“Vreau să precizez că noi nu suntem și nu vrem să fim o trupă. Ne distrăm și atât... pe seama noastră într-un fel, pentru că unii dintre noi (eu sigur!) am crescut în regimul de tip stalinist de la noi, no future, no hope!”

Alte stiri din Muzica

Ultima oră