În premieră, Dead Kennedys live în România !

02 Iul 2018 | scris de Alex Revenco
În premieră, Dead Kennedys live în România ! Galerie foto (3)

Numai astăzi nu e mâine, când legendara formaţie hardcore/punk Dead Kennedys susţine un concert extraordinar pe terasa clubului Quantic, cu invitaţi speciali The Dead Ceausescus si Rock n Ghena.

Formata in San Francisco, California in 1978, Dead Kennedys se numără printre pionerii mişcarii punk rock si este prima formaţie de hardcore americana care a avut un impact major in Marea Britanie. Versurile lor au in genere tenta poltica si satirizeaza personalitatile vremurilor dar si autoritatea in general. Dead Kennedys a fost una dintre primele grupuri cenzurate in anii 80, când în magazinele de discuri era interzisă vânzarea albumelor lor . Au la activ doar patru albume de studio, Fresh Fruit for Rotting Vegetables (1980), Plastic Surgery Disasters (1982), Frankenchrist (1985), Bedtime for Democracy (1986), un EP- In God We Trust, Inc. (1981) şi câteva compilaţii. În componenţa East Bay Ray – chitară lead, Klaus Flouride – bass, D.H. Peligro – tobe, backing vocals şi Ron "Skip" Greer – solist vocal, Dead Kennedys a avut ieri, în concertul de la Piraeus 117 Academy din Atena, Grecia, următorul setlist (ce foarte probabil va fi repetat şi la Bucureşti) Forward to Death, Winnebago Warrior, Police Truck, Buzzbomb, Let's Lynch the Landlord, Jock-O-Rama, Kill the Poor, MP3 Get Off The Web, Too Drunk to Fuck, Moon Over Marin, Nazi Punks Fuck Off, California Über Alles, Bis: Bleed for Me, Viva Las Vegas (Elvis Presley cover), Holiday in Cambodia. Bis 2: Chemical Warfare

The Dead Ceauşescus “o tragicomedie intr-un act”, a aparut in anul 2006 la initiativa lui Gabby (Molotov Cocktail NYC) ca un proiect inspirat din "zilele bune" ale comunismului. Primul concert a avut loc in iarna aceluiasi an in Underworld Club, primul club de punk underground din Bucuresti. De atunci, trupa a cantat destul de des la ocazii speciale cum ar fi ziua de naştere a lui Nicolae Ceausescu,  23 august, Halloween etc.. Desi este formata din membri cunoscuti ai trupelor locale de punk, nu se considera un supergrup. "Suntem toti prieteni iar politica din trecutul acestei tari ne-a afectat pe toti dar din cand in cand trebuie sa ne mai si distram". Trupa ofera exact a ce te-ai pute astepta de la o formatie de punk: dinamism, satira politica, dezordine si haos! Showurile lor sunt presarate cu interludii, proiectii video si imnuri din epoca de aur.

Cu o istorie de 18 ani, Rock’n Ghena, printre alte grupuri din underground, face parte din pionierii genului hardcore în România și s-a făcut remarcată ca una din trupele cele mai dure din acest gen, ajutând la definirea termenului hardcore. Venită de pe țărmul Mării Negre, Rock’n Ghena a lansat de la început o serie de sunete furioase cu elemente distinctive și agresive de tobe, bass și voce neobosită și puternică. Mesajul Rock'n Ghena este despre frustrarile din viata de zi cu zi, cele de care ai parte atunci cand vezi ignoranta care ne inconjoara, lipsa de empatie si de unitate. Muzica lor incurajeaza spiritul liber din fiecare dintre noi, sa luam actiuni incurajand puterea liberului arbitru. Nu este loc de vorbe goale atunci cand esti la un concert Rock'n Ghena. In martie 2018 au lansat albumul “The Hate, The Pain The Suffering”, ce păstrează aceesi notă de duritate si sinceritate, având ca invitaţi pe Vita de la Implant pentru Refuz, Toni Dijmarescu si DJ Hefe.

Program şi reguli de acces

Concertul se va desfăşuradupă următorul program 18:00 - acces public, 18:30 - 19:00 - Rock n Ghena, 19:30 - 20:00 - The Dead Ceauşescus, 20:30 - 22:00 - Dead Kennedys

Accesul va fi permis pana la finalul concertului, astfel puteti veni la orice ora doriti sa va vedeti trupele preferate. Intrarea in club se face dinspre Soseaua Grozavesti, iar accesul in perimetrul evenimentului se face prin interiorul clubului si este permis doar in baza unui bilet valid. Avand in vedere ca show-ul va fi in spatiu Open Air, fumatul va fi permis in zona de concert.

Accesul minorilor, inclusiv cei sub 14 ani, este permis pe baza de bilet si doar daca acestia sunt insotiti de un adult, posesor al unui bilet valid. De asemenea, organizatorii recomanda, pentru a inlatura orice dubii, prezentarea la intrare a unui act doveditor al varstei copilului (copie). Va recomandam sa aduceti casti speciale pentru protectia auzului copilului. Volumul puternic poate afecta auzul celor mici.

Este interzis in zona de concert: accesul cu arme sau obiecte periculoase, alcool sau alte bauturi si alimente din exteriorul locatiei, materiale inflamabile, canistre pe gaz sau masini de gatit de orice fel,  aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil), aparate de inregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale.

Vanzarea produselor nu se va face pe jetoane ci cu bani cash.

Biletele sunt 85 de lei şi se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro şi în reţeaua magazinelor partenere. La intrare, biletele vor fi  100 lei. Accesul este permis persoanelor sub 14 ani doar insotite de un adult.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră