Green Hours prezintă: Nicolas Simion Quartet, lansare CD „Romanian Ethno Jazz”

23 Oct 2019 | scris de Alex Revenco
Green Hours prezintă: Nicolas Simion Quartet, lansare CD „Romanian Ethno Jazz”

Astăzi, de la ora 20.00, Nicolas Simion – saxofoane, Sorin Romanescu – chitară, Lehel Vitalyos – contrabas și Iulian Nicolau – tobe vin la Green Hours pentru concertul de lansare al albumului „Romanian Ethno Jazz”. Saxofonist de jazz și improvizator, compozitor și producător, Nicolas Simion a studiat clarinetul, pianul, saxofonul și flautul. Debutează în jazz la începutul anilor ’80, fondează grupul Opus 4 cu care susține un număr record de concerte în țară. După expatrierea la Viena, Nicolas Simion concertează și înregistrează cu nume importante de pe scena internațională de jazz precum Mal Waldron, Tomasz Stanko, Idris Muhammad Jim Pepper, Ino Nobuyoshi, Gunther Schuller, Archie Sheep, Lee Konitz, Jancsy Körössy.

Muzician complex, cu peste 20 de albume înregistrate și distrubuite atât în Europa, cât și în SUA, Nicolas Simion înființează în 2004 casa de discuri 7Dream Records și participă intens la programele „Classic Meets Jazz”. Este laureatul premiului „Theodor Körner Förderpreis” (1995) acordat de Ministerul Culturii din Austria pentru baletul „The Unfinished Square”. Nicolas Simion a primit WDR Jazz Preis 2015 (Germania) pentru improvizație, precum și Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

La fel ca alți compozitori români contemporani, Nicolas Simion își găsește inspirația în bogatul rezervor de muzică populară tradițională românească. Avînd compoziții de calitate meditativă sau epică, păstrînd un echilibru între liric și trepidant, Nicolas a devenit cunoscut pentru “prezența superbă pe scenă și darul său narativ ca lider.” (Jazzwise).

Intrarea este: 30 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, online, pe Bilet.ro [achiziționarea online a biletelor presupune și rezervarea automată a locurilor], 40 de lei – achitat în ziua evenimentului, redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică – în limita a 6 locuri, cu rezervare pe rezervlagreen@gmail.com și achitare în avans, pînă în preziua evenimentului (cu Telefon în Prealabil la 0788 452 485).. și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com , pînă max. în preziua evenimentului. Detalii sau precizări – tot pe rezervlagreen@gmail.com

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră