Giorgio Moroder, „taticul” muzicii disco lanseazaun nou album. VIDEO

30 Mai 2015
Giorgio Moroder, „taticul” muzicii disco lanseazaun nou album. VIDEO
Programat sa apara pe 16 iunie, „Déjà Vu” este titlul noului album Giorgio Moroder, primul din ultimii 30 de ani. Inainte de lansare, Moroder a pregatit un videoclip ce dezvaluie secvente din toate piesele noului disc, cu ajutorul a trei dansatori: Ade Obayomi, Caitlin Kinney si Megan Kinney.

Moroder a devenit celebru in Era Disco a anilor ’ 70, cand a produs o multime de hituri pentru Donna Summer ("Bad Girls", "Last Dance", "Love to Love You Baby", "No More Tears (Enough Is Enough)", "Dim All the Lights", "MacArthur Park", "Hot Stuff", "On the Radio" ,"I Feel Love"). El a infiintat  Musicland Studios in Munchen, un studio de inregistrari faimos, unde au „tras” nume mari ale muzicii precum Electric Light Orchestra, Led Zeppelin, Queen sau Elton John.

Moroder a produs cateva hituri (electronic disco) pentru The Three Degrees, doua albume Sparks si cateva cantece pentru Bonnie Tyler. A mai compus pentru David Bowie, Kylie Minogue, Irene Cara, Madleen Kane, Melissa Manchester, Blondie, Japan, France Joli etc.

In 2013, Moroder a revenit in centrul atentiei dupa o colaborare cu Daft Punk si a inceput sa aiba spectacole ca DJ. „Am observat ca cei din public au intre 18 si 40 de ani. Ma simt atat de tanar, vreau sa spun ca desi am 74 de ani, simt ca fac parte din tanara generatie.”

Vezi mai jos un preview al tuturor pieselor de pe noul album Giorgio Moroder:
 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră