Gene Simmons (Kiss): „Resposabili de declinul industriei muzicale sunt fanii. Ei au hotărât să asculte muzica gratis şi să nu mai cumpere discuri”

22 Iun 2015
Gene Simmons (Kiss): „Resposabili de declinul industriei muzicale sunt fanii. Ei au hotărât să asculte muzica gratis şi să nu mai cumpere discuri”
 Înainte de participarea la Download Festival, liderul grupului american Kiss a stat de vorbă cu un reporter de la Planet Rock. Cu acest prilej el a lăudat casele de discuri şi a dat vina pe fani, considerând că doar ei sunt de vină pentru declinul industriei muzicale. Iată ce a spus Simmons:”Casele de discuri au dat bani formaţiilor iar acestea nu i-au returnat niciodată. Dacă o trupă primeşte bani în avans pentru un album şi acesta e un adevărat dezastru, banii rămîn la trupă. Care alt business îţi oferă această şansă? Dacă iei un milion de la bancă pentru o afacere, care nu reuşeşte, puţin le pasă celor de la bancă, eşti în faliment dar banii trebuie să-i dai înapoi”.

„Declinul industriei muzicale se datorează fanilor care au decis în masă sau altfel spus masele de fani au decis că trebuie să asculte muzica gratis. Să downladeze, să shareuiască. Astfel ei îl omoară pe viitorul Elvis Presley, viitorul Beatles, Kiss sau oricine ar putea fi. E trist pentru că fanii nu sprijină un grup nou şi asta va afecta viitorul unei mari formaţii, care nu va avea nici o şansă. De ce? Pentru că nu sunt talente ? Cu siguranţă sunt! Dar fanii au omorât infrastructura.”

Alte stiri din Muzica

Ultima oră