Fosta bassistă a lui Prince, Nik West vine la Bucureşti

25 Iun 2016 | scris de Alex Revenco
Fosta bassistă a lui Prince, Nik West vine la Bucureşti

Lăudată de Steven Tyler şi poreclită „varianta feminină a lui Lenny Kravitz”, Nik West este una dintre cele mai apreciate chitariste bass din lume.

Trio Funkalaya
Ea va concerta pe 17 octombrie, în H, împreună cu chitaristul Tomo Fujita (cunoscut din colaborările cu Phil Collins, Kenwood Dennard, Ronnie Earl) și toboșarul John Blackwell (care a cântat cu Prince, Justin Timberlake și Patti Labelle) în proiectul Funkalaya.

Elevă de 10 pe linie
Nik West s-a născut în Phoenix, Arizona, într-o familie de muzicieni. Tatăl său a învățat-o să cânte la chitară, însă în liceu, după ce a ascultat You Wanna Be Startin Somethin’ a lui Michael Jackson, s-a îndrăgostit de farmecul bassului și a decis să-l studieze. Muzica nu este însă singura pasiune a lui Nik, la şcoală a avut 10 pe linie, iar la finalul liceului a primit numeroase oferte de a continua studiile la facultăți de renume.

A dat meditaţii la chimie şi matematică
Dar pasiunea pentru muzică a fost prioritară și a decis să urmeze o carieră artistică. Cu toate acestea, ea a avut pentru un timp un blog dedicat matematicii și a oferit meditații la chimie și matematică unor copii fără posibilități materiale. La înregistrarea albumului “Just In The Nik Of Time” a fost sfătuită de producător să își folosească și abilitățile vocale. Astfel, a luat naștere un proiect aplaudat în toată lumea și o artistă a cărei energii, după cum spune și Steven Tyler, le simți de îndată ce te afli în prezența ei.

Bilete între 70 şi 120 de lei
Biletele la concertul din octombrie au preţuri cuprinse între 70 şi 120 de lei, disponibile în ticketnet.ro, iabilet.ro, bilet.ro şi în magazinele partenere. Până pe 20 iulie, organizatorii vin în întâmpinarea publicului interesat, cu o perioadă de presale, biletele având un preț cu 20% mai mic, față de cel afişat. Vezi mai jos un videoclip semnat Nik West

Alte stiri din Muzica

Ultima oră