Folk You! - Florian Pittiș, între primele festivaluri ca public și notorietate în România

02 Sep 2019 | scris de miscareaderezistenta.ro
Folk You! - Florian Pittiș, între primele festivaluri ca public și notorietate în România Galerie foto (2)

De 15 ani publicul din România are parte de un festival fără bilet de intrare, dar cu inimă. Fără bani de la primărie, dar cu apusuri pe malul mării, fără șapte scene, fără activări de branduri și fără muzică pe laptop.

Este un festival doar cu oameni, chitări și valuri. Folk you! este un moment al bucuriei de muzică, peste lăcomia care trage spre abis această lume...

Pornit cu motto-ul: ”N-am venit să cerem, am venit să dăm”, ”Folk you! - Florian Pittiș” nu are parte de resurse financiare compatibile cu ale celorlalte festivaluri organizate în România, dar se bucură de cea mai importantă dintre ele: dragostea și statornicia publicului.

Într-un top realizat de Starcom, referitor la profilul participanților la cele mai importante evenimente muzicale care au loc în România, ”Folk you!” se află pe locul al optulea din punctul de vedere al notorietății, cu toate că, spre deosebire de celelalte festivaluri, nu s-au investit sume importante în marketing și PR, organizatorii preferând să aloce acești bani evenimentului în sine, oferindu-l gratuit spectatorilor.

Preformanța realizată de ”Folk you!” în privința notorietății sale este comparabilă cu cea a marilor festivaluri din România - Neversea, Untold etc - dar ceea ce este cu adevărat remarcabil este faptul că se realizează cu un buget de câteva zeci de ori mai mic.

În studiul realizat de Starcom România, datele sunt analizate, după cum se poate vedea în imagini, strict din punctul de vedere al ”consumatorului” de eveniment, vârsta preponderentă a participanților, veniturile, statutul marital, nivelul de notorietate al respectivului eveniment și alte asemenea aspecte interesante.

Starcom a analizat toate aceste segmente, fără a ține cont de genul de muzică din cadrul respectivelor manifestări.

La ”Folk you - Florian Pittiș”, care anul acesta va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, între 6 și 8 septembrie, întâlnim un public de toate vârstele, predominante fiind categoriile 25-34 de ani (26%) și 45-55 de ani (28%), cu un venit peste medie, câștigurile fiind situate între 4-5000 de lei lunar. 

58% dintre spectactori vin cu copiii la spectacol, iar majoritatea participanților au studii superioare (51%). Cei mai mulți dintre cei prezenți sunt căsătoriți (63%), dar există șanse și pentru persoanele aflate în căutarea măcar a unui flirt (27% sunt singuri) să-și satisfacă dorința.

Argumentele hotărâtoare care îi determină pe spectatorii ”Folk you!” să vină la eveniment sunt numele artiștilor care concertează (88%), iar doar 47% dintre ei țin cont de distanța la care se află de mare.

62% dintre spectatorii ”Folk you!” vin cu mașina, iar unii dintre ei participă doar o zi, astfel încât nu au nevoie de cazare în localitate. 

”Folk you!” are parte de publicul său fidel, în creștere, care se încadrează de data la care are loc festivalul, deoarece, de 15 ani încoace, și-a cultivat tradiția participării la festival.

FOLK YOU FLORIAN PITTIȘ 2019

Ediția a XIV-a, 6, 7, 8 septembrie 2019

VINERI 6 SEPTEMBRIE 2019

MARIA GHEORGHIU

FOLK FRATE

CRISTIAN BUICA

TRUPA SPAM

NICU ALIFANTIS

DINU OLARASU

MIRCEA RUSU BAND

TAXI

SAMBATA 7 SEPTEMBRIE 2019

ADRIAN SARMASAN

ARTHUR PROJECT

ALINA MANOLE

FIRMA

BYRON

MIRCEA BANICIU BAND

CRISTI MINCULESCU, WALTER & BORO

DUMINICA 8 SEPTEMBRIE 2019

TATIANA & MARIUS OJOG
WALTER GHICOLESCU
CnM
SUNT UN FRATE TANAR IN ONOAREA LUI FLORIAN PITTIS
ANDREI PAUNESCU SI TRUPA TOTUSI
VALI BOGHEAN BAND
ALEX CALANCEA & LUPII

Alte stiri din Muzica

Ultima oră