Flamenco la Sala Radio. Trupa spaniola UHF, pentru prima dată în România

28 Mai 2015
 Flamenco la Sala Radio. Trupa spaniola UHF, pentru prima dată în România
Ambasada Spaniei în România şi Instituto Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Radio România, organizează joi, 4 iunie, ora 19:00, la Sala Radio, concertul trupei spaniole UHF – ULTRA HIGH FLAMENCO.

Prezenţa Ultra High Flamenco la Bucureşti face parte dintr-un turneu internaţional – derulat în oraşe ca Viena, Budapesta, Bucureşti, Sofia - sprijinit de AECID ( Agenţia Spaniolă de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare)

Cei patru muzicieni ai trupei: José Quevedo – chitară, Paquito González – percuţie, Alexis Lefevre – vioară şi Pablo Marín – contrabas ne propun o incursiune în noile sonorităţi ale flamenco-ului instrumental. Muzica lor a pornit de la o bază flamenco, pentru a ajunge la un stil propriu care născut din influenţe de tango şi jazz, rezultând astfel ceea ce critica specializată de flamenco din Spania a numit “o utopie a flamenco-ului instrumental”.

Concertul de la Bucureşti ne prezintă atât piese de pe discul „UHF 2010”, cât şi din albumul „Bipolar”. Anul acesta, muzicienii spanioli au participat alături de trei mari nume ale jazz-ului olandez la deschiderea Bienalei de Flamenco din Olanda, compunând împreună un repertoriu de jazz flamenco prezentat în 18 ianuarie 2015 la Rotterdam şi, după un turneu prin Olanda, au intrat în circuitul celor mai importante festivaluri de gen din Spania şi din Europa.
 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră