Festivalul Rock la Mureș se reia după 9 ani de pauză

07 Mar 2017 | scris de Alex Revenco
Festivalul Rock la Mureș se reia după 9 ani de pauză

În perioada 16 – 17 iunie va avea loc cea de-a opta ediție a festivalului Rock la Mureș, la Periam Port.

Periam este o comună din județul Timiș situată la 46 de km de Arad, 49 de km de Timişoara şi 584 de km de Bucureşti. ''În perioada 2002—2008, noi am organizat șapte ediții succesive și ne-am gândit să-l revigorăm, dacă avem și sprijin...Cei care iubesc fenomenul rock iubesc și natura și vin cu cortul, preferând camparea pentru înnoptare. Noi avem un teren mare pe care-l amenajăm în acest sens, dar sunt și persoane private care primesc pentru înnoptare turiști'', a declarat pentru AGERPRES, primarul comunei Periam, Cornel Dumitrașcu.

Turiștii care vor veni la festivalul de la Periam vor putea servi masa la terasele amplasate în port. Delia Barbu, directorul executiv al APDT, susține că asociația pe care o conduce va acorda tot sprijinul pentru revitalizarea acestui eveniment, apreciind faptul că primul pas în acest demers l-a făcut edilul din Periam, care a venit cu propunerea. ''Vrem să sprijinim cu tot ceea ce putem evenimentul, inclusiv financiar, dacă se poate. De asemenea, vom promova mai intensiv evenimentul și în afara țării, știut fiind faptul că la edițiile trecute au venit vizitatori și din țările vecine. Vrem să facem din acest festival unul de mare anvergură'', a declarat Delia Barbu.

Respectând tradiția, Rock la Mureș va avea pe afiş formaţii rock, punk, hip hop, reggae, drum’n’bass şi techno. Între 2002 şi 2008, la festivalul Rock la Mureş au evoluat o mulţime de grupuri- din stăinătate cele mai notabile fiind: The Exploited, Anti-Flag, Dog Eat Dog, Ektomorf, Project Pitchfork, Superbutt, Das Ich, Metalspurhunde, N.O.H.A ...etc. iar de la noi, Cargo, Iris, Viţa de vie, Altar, Luna Amară,  O.C.S, Coma, Blazaj, Implant Pentru Refuz, Trooper,  Targ3t, Nexus, Nociv, Crize, Persona, Grimus...BUG Mafia,  Paraziții, La Familia, Şuie Paparude...dar şi cele mai importante nume punk autohtone: Haos, Z.O.B, Molotov Cocktail, E.M.I.L., Nişte Băieţi, Recycle Bin plus, plus, multe altele de la noi şi de afară, precum şi DJ-i.

Sunt în desfăşurare pregătirile pentru ediția din vara acestui an şi în curând vor fi anunţate și primele nume de pe afiş. Alte amănunte pe site-ul www.rocklamures.ro și pe pagina de Facebook a festivalului.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră