Eurovision 2016: În Premieră, Publicul Va Decide Reprezentanta României

17 Ian 2016 | scris de Alex Revenco
Eurovision 2016: În Premieră, Publicul Va Decide Reprezentanta României

Înscrierile pentru concursul Eurovision vor începe mâine, 18 ianuarie, iar compozitorii îşi pot trimite melodiile până pe 7 februarie. Pentru prima oară în istoria participarii României la Eurovision, reprezentantul nostru la concurs va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.


Juriul va fi implicat doar în alegerea a patru din cele şase piese din finala selecţiei naţionale. Selecţia naţionala se va face prin doua show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala pe 4 martie şi finala pe 6 martie. În semifinală vor intra 12 piese, dintre care şase vor ajunge în finală, patru alese de un juriu de specialitate, iar doua de public, prin televot.


În finală, publicul este singurul care va alege, prin televot, reprezentantul Romaniei la Eurovision, dintre cele şase melodii rămase în concurs. Selecţia se va desfăşura după următorul program :
– 18 ianuarie – 7 februarie: înscrieri – depunerea/trimiterea pieselor la Registratura TVR/la adresa eurovision2016@tvr.ro
– 8, 9, 10 februarie: preselecţii – cântecele vor fi audiate de juriu
– 11 februarie: se anunţă cele 12 melodii ce vor intra în concurs, printr-o conferinţă de presă.


Concursul Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia trecută.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră