Electrecord şi-a pus arhiva online

22 Noi 2016 | scris de Alex Revenco
Electrecord şi-a pus arhiva online

Dintr-un comunicat succint, primit de la Electrecord, aflăm că “ la una dintre secţiunile jazz am găsit albume de Johnny Răducanu şi Jancy Korossy dar, evident, puteţi săpa şi după alte comori”

Vlad Petreanu (Europa FM) ne asigură că “sunt sute, poate chiar mii de înregistrări în aplicație – presupun că, de fapt, e toată arhiva Electrecord aici – și merge brici, rapid și fără sughițuri. Luni, la radio, am conectat telefonul la mixer și am deschis liniile. A sunat lumea în draci. Orice au cerut oamenii – artiști români – am găsit instantaneu și am difuzat live. Cred că oricine a apărut la un moment dat pe o înregistrare Electrecord e în aplicație. Muzică populară, ușoară, clasică, rock și folk, jazz, muzică religioasă și corală dar și “povești, poezii și diverse” sunt categoriile aplicație, și fiecare din ele este împărțită pe diverse stiluri, cum ar fi “șlagăr, romanță, tango, indiană (!), patriotică, gipsy jazz, petrecere” șamd. Piesele și albumele pot fi ascultate online sau cumpărate”.

Portalul va fi lansat oficial pe 7 decembrie la Muzeul Satului. Până în decembrie, se crează un cont direct pe site – https://asculta.electrecord.com/app-front iar după această dată abonamentele sunt pe o lună: 8,96 lei, 6 luni: 26,96 lei iar pe un an: 44,96 lei. Aplicaţia există si pe android la https://play.google.com/store/apps/details?id=com.electrecord. LUXRECORDS SRL se numeste firma, iar situl este pe ELECTRECORD.COM (nu RO). Cei care l-au accesat spun că “merge super şi din browser ... cu un “added bonus” către un chromecast, să le asculţi în tihnă”.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră