Drama solistului AC/DC. Cine l-ar putea înlocui?

11 Mar 2016 | scris de Alex Revenco
Drama solistului AC/DC. Cine l-ar putea înlocui?

După cum se știe, doctorii l-au sfătuit pe Brian Johnson să întrerupă imediat turneul „Rock or Bust” din America de Nord, altfel riscă să surzească definitiv. Drept urmare Angus Young & Co. au amânat ultimele zece concerte, ce urmează a fi reprogramate „spre sfârșitul anului. Deținătorii de bilete pot să-și ia banii înapoi sau să aștepte reprogramarea și să mergă atunci la concert.

Pe 7 mai începe turneul din Europa

Dar un mare semn de întrebare se ridică la turneul european, programat între 7 mai (Portugalia) și 12 iunie (Danemarca). Cum Brian Johnson nu mai poate cânta, cei din AC/DC au anunțat că vor avea „invitați” pe postul de solist vocal. Dar cine ar putea urca pe scenă alături de Angus Young and Co. ?
La vremea respectivă, a fost greu de imaginat că cineva ar putea să-l înlocuiască pe Bon Scott, dar cu toate acestea fostul solist de la Geordie, Brian Johnson, a reușit. Acum e aceeași situație!

Dave Evans- ar merita dar nu se poate

Primul solist AC/DC, Dave Evans, a declarat recent (publicației Sydney Morning Herald) că este pregătit să-i ia locul lui Johnson, motivând că, în concertele recente susținute în mai multe țări, performanțele sale vocale au fost apreciate. Evans a făcut parte din formula originală din 1973 (alături de Angus și Malcolm Young), a înregistrat primul single al formației, "Can I Sit Next To You, Girl"și a cântat cu AC/DC până în septembrie 1974, când a fost înlocuit de Bon Scott. Cu toate acestea el nu are nici o șansă, fiind marginalizat de Angus Young. Și numai ei știu ce s-a întâmplat atunci.

Solistul de la Airbourne- soluția ideală


Joel O' Keefe, solistul excelentului grup australian Airbourne (despre care se spune The New AC/DC) ar putea fi soluția ideală. Are o voce mai aproape de Bon Scott, cântă și la chitară, grupul are trei albume și două EP-uri în zece ani de activitate. Airbourne este extrem de apreciat de media și public (anul trecut, la Sweeden Rock Festival, Slash a purtat un tricou Airbourne) și e nelipsit la festivalurile mari din SUA și Europa. Singura problemă ar fi diferența de vârstă: Joel are 34 de ani și Angus 61. Dar dacă ne gândim că și Adam Lambert are 34 de ani iar Brian May, 69 și „echipa” funcționează !

Alte stiri din Muzica

Ultima oră