Delia își justifică prezența la concertul de la Chișinău: Mi-aș dori să se oprească aceste persecutări

07 Sep 2015
Delia își justifică prezența la concertul de la Chișinău: Mi-aș dori să se oprească aceste persecutări
În Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău s-au adunat duminică zeci de mii de oameni, pentru a protesta față de faptul că Republica Moldova este un stat capturat şi adus pe margine de prăpastie de o guvernare oligarhică, după cum relatează presa de peste Prut.Protestul, organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”, a avut loc în inima Chişinăului.
Totodată, presa de la Chișinău a relatat în ultima perioadă că au avut loc mai multe mișcări tactice pentru a se diminua amploarea protestului de duminică.
Cu doar două zile înainte de protest, la Chişinău şi la Orhei au fost anunţate concerte grandioase, cu intrare liberă şi cu participarea unui număr mare de artişti celebri din ţară şi din afară.

Artiştii români Ştefan Bănică jr şi Loredana Groza au anunţat că nu vor participa la concert pentru că înţeleg că situaţia în Republica Moldova este dificilă şi nu vor să fie implicaţi în controverse politice.

Delia, în schimb, și-a respectat contractul, și a susținut concertul promis. Ea a găsit de cuviință însă să își explice alegerea, într-o postare pe contul său de Facebook (Delia Official).

”Mi-ar plăcea foarte mult să înțelegeți că muzica nu este coordonată de politică. Concertul pe care l-am susținut ieri la Chișinău a fost susținut în urma unui contract pe care mi l-am respectat. Nu sunt implicată politic nici în România, nici în Republica Moldova, și nici nu voi fi.

Muzica mea este despre iubire, iar un cântăreț care își respectă publicul își susține angajamentele față de acesta.

Vă înțeleg tristețea care vă apasă în aceste zile și mă simt obligată moral să vă calmez sufletele, tocmai din acest motiv mi-aș dori să nu vă mai vărsați amarul pe artiști.

Mi se pare trist, și totodată periculos ca un artist să fie nevoit să facă o analiză a culiselor, când noi doar vrem să aducem bucurie oamenilor prin muzică. Ieri dimineață am fost urmăriți de o mașină până acasă, iar unul dintre instrumentiștii mei a fost atacat de către un protestatar prin metoda 'pieing'.

Nu consider că prin muzica mea bulversez sau schimb în vreun fel scena politică, aăa că mi-aș dori să se oprească aceste persecutări și să înțelegeți ca poziția mea este departe de tot ce se întampla în aceste zile în Republica Moldova”, a scris Delia pe contul ei. (M.C)

Alte stiri din Muzica

Ultima oră