„De Mai”, un nou videoclip lansat ieri de Călin Pop !

07 Mai 2019 | scris de Alex Revenco
 „De Mai”, un nou videoclip lansat ieri de Călin Pop !

Compozitorul, chitaristul și solistul grupului Celelalte Cuvinte ne-a obişnuit cu o relativă frecvenţă a noutăţilor. După concertul „Romantici pasageri”, un duo acustic cu Raul Silaghi, Călin Pop anunţă un videoclip nou. Este vorba despre piesa „De Mai” de pe cel mai recent album solo al său, „Fără filtru”. Noul videoclip, lansat pe 6 mai pe canalul său de youtube. Videoclipul conține un colaj de poze profesioniste cu întruchipări ale naturii din orașul florilor, studenției și devenirii sale artistice, Timișoara. Vezi aici noul clip https://www.youtube.com/watch?v=nfLE8_rY-fw

Albumul „Fără filtru” a fost lansat anul trecut. Este un album-atitudine, în forță, care cuprinde 15 piese, Călin Pop fiind cel care cântă la toate instrumentele. A fost lansat tot la Soft Records, ca şi celelalte albume solo ale sale. „Materialul «Fără filtru» semnifică în principal o concluzie personală trasă în urma celor ce s-au petrecut în jur (în lume, în țară, în societate) începând din anul 1990 până în zilele noastre. Lucruri care, unele, au durut şi dor în continuare…”, spune artistul despre noua apariţie discografică.

Călin Pop a mărturisit la lansarea albumului că piesele sale sunt făcute în nişte ani de zile. A fost latura sentimentală din albumul „Undeva”. Latura fericită a sufletului de copil a fost în albumul „Ritual de iarnă”, iar piesele în care a dezvoltat latura energică, mai nervoasă şi mai supărată, se regăsesc în albumul „In-Fusion”. Despre albumul „Fără filtru” spune că nu este vorba de politică. „Este vorba de o nemulţumire pe care o simţim cam toţi din această generaţie. Nu că ar fi mai rău. Este altfel, este o Românie fragmentată, vândută. Toată lumea merge spre consum. Eu cred că cel mai important lucru este emoţia. Muzica este o emoţie. Dacă nu simţi, nu ai făcut nimic. Poţi să cânţi fals, poţi să greşeşti, sau poţi să cânţi perfect, matematic, dar ideea este să transmiţi emoţia”, spune Călin Pop.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră