De Dragobete, concert Cobzality în clubul Tribute

24 Feb 2016 | scris de Alex Revenco
De Dragobete, concert Cobzality în clubul Tribute

Astăzi, 24 februarie, de la ora 21:00, în clubul Tribute din București se sărbătorește Dragobetele, în manieră Cobzality, adică electro, world music și neapărat cu prieteni. Dragobetele, sărbătoare populară autohtonă, este ziua ce marchează începutul anului agricol, momentul în care întreaga natură renaște, păsările își caută cuiburi și, după unele credințe populare, ursul iese din bârlog. Odată cu natura, reînvie și iubirea, iar Dragobetele este ziua în care toată lumea se pregătește pentru venirea primăverii.

Zeul dragostei este fiul Babei Dochia
Zeu al dragostei în Panteonul românesc, Dragobetele este identificat cu Cupidon, zeul dragostei în mitologia romană, și cu Eros, zeul iubirii în mitologia greacă, sinonim cu Năvalnic. Echivalentul românesc al sărbătorii Valentine's Day , sărbătoare a iubirii și dragostei, obiceiul Dragobetelui se păstrează încă viu în multe localități din România. Dragobetele este considerat, în credința populară românească, fiul Babei Dochia. Năvalnic și nestatornic, Dragobetele este închipuit ca un flăcău voinic, chipeș și iubăreț, care sălășluiește mai mult prin păduri.

Noul CD la un preț promoțional
Revenind la petrecerea din club Tribute, Cobzality își prezintă piesele de pe noul album, “Paparuda 2.0” – apărut sub egida Universal Music România – dar și altele, mai vechi. cu alte piese din reperoriul nostru. Robert Magheți – tobe, Florin Romașcu – percuție, Bianca Purcărea - voce și Victor Mihăilescu - live programming îi vor avea ca invitați pe: Platonic Scale, Silviu Pașca, Cristian Moroianu (nai), Cezar Cazanoi (caval, fluier, saxofon, clarinet) și Mirel Cumpănaș (chitară). Biletele sunt 20 de lei, achiziționate online pe ambilet.ro sau 30 de lei la intrare. Pe baza biletului achiziționat în avans, posesorul poate cumpăra – doar la concert! - CD-ul „Paparuda 2.0” la un prețul promoțional, 20 de lei, față de 29.90 lei.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră