David J (Bauhaus) deschide noul sezon live in Control (audio)

09 Sep 2017 | scris de Alex Revenco
David J (Bauhaus) deschide noul sezon live in Control (audio)

Muzicianul britanic David J Haskins, membru fondator al formaţiilor cult Bauhaus și Love and Rockets, concertează astăzi, 9 septembrie, după ora 21.00, în club Control.

În premieră la București David J este în turneul de promovare al celui mai recent album solo, “Vagabond Songs”. În deschidere, proiectul multinațional de dark wave electro Konqistador.

Recomandat de Perry Farrell de la Jane’s Addiction ca „Avant of the Avant-garde”, David J Haskins este cunoscut ca membru fondator al uneia din cele mai importante formaţii de pe scena post-punk/alternativă de la începutul anilor ’80 – Bauhaus – fiind autorul versurilor piesei cult “Bela Lugosi’s Dead”, considerată un moment definitoriu al mișcării goth. Destrămarea grupului Bauhus, în 1983, l-a orientat pe David J spre o carieră solo longevivă și variată, care a inclus inițial colaborări cu poetul și pictorul Rene Halkett, precum și cu Alan Moore, autorul celebrului roman grafic „V For Vendetta”.

Albumul solo de debut semnat David J, „Etiquette of Violence”, a fost lansat în 1983, fiind urmat, doi ani mai târziu, de „Crocodile Tears” and „The Velvet Cosh” – ambele fiind reprezentative pentru talentul de compozitor al lui Haskins. Ulterior, David s-a reunit cu doi dintre foștii săi colegi de formaţie – chitaristul Daniel Ash și toboșarul Kevin Haskins – pentru a forma Love and Rockets. Au urmat încă două albume solo, precum și o reuniune Bauhaus, pentru trei concerte sold out la Hollywood Palladium din Los Angeles și apoi un turneu internațional. În 2003, David J lansează un nou album solo, intitulat sugestiv “Estranged”, urmat de o nouă reuniune Bauhaus pentru o apariție spectaculoasă la Festivalul Coachella, în 2005.

 Apreciat pentru compozițiile sale, adesea personale și bazate pe observație, cu influențe din dramaturgie și literatură, David J a realizat portrete muzicale remarcabile ale unor artiști precum Jack Kerouac, Joe Orton, Antonin Artaud și, recent, Elliot Smith, Jeff Buckley, Spalding Gray sau Hank Williams. Lansat în 2011, albumul „Not Long For This World” abordează teme asociate mortalității și se bucură de aprecierea criticilor. Pe lângă atribuțiile de compozitor și producător muzical, David J a scris și regizat numeroase producții multi-media, precum Silver For Gold (The Odyssey Of Edie Sedgwick), prezentată inițial la Met Theatre din Hollywood, în 2008, și apoi la prestigiosul REDCAT, în Los Angeles.

 Penultimul album solo semnat David J și intitulat „An Eclipse of Ships”, pe care artistul însuși îl descrie ca „un jurnal emoțional și o odă închinată Femeii ca muză”, a fost lansat în 2014, devenind în scurt timp preferatul fanilor și criticilor muzicali deopotrivă. A fost urmat, în 2016, de un proiect ambițios, în care David J, sub pseudonimul M.C. Nightshade a colaborat cu un ansamblu jazz de 12 membri, The Theatre Bizarre Orchestra din Detroit, rezultatul fiind „Carpe Noctem”, un album lansat exclusiv pe vinil.

 Intitulat „Vagabond Songs”, al nouălea și cel mai recent album de studio semnat David J este o colecție fermecătoare de piese acustice compuse în timpul turneelor și inspirate de oamenii și locurile pe care artistul le-a întâlnit pe parcurs. Dublul album, aparut pe vinil, conține hitul „The Day That David Bowie Died”, precum și o variantă reinventată a piesei cult Love and Rockets, „The Dog End of a Day Gone By”.

La concertul David J din Control, intrarea este 25 de lei.

Ascultă aici superba piesă „The Day That David Bowie Died”

https://vimeo.com/168032558

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Muzica

Ultima oră