Celebra melodie ”Il venait d'avoir 18 ans” își are originea într-o aventură reală. Ce a ținut secret Dalida

03 Dec 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Celebra melodie ”Il venait d'avoir 18 ans” își are originea într-o aventură reală. Ce a ținut secret Dalida


Dureroasa dezvăluire făcută de acesta vine cu detalii despre tragedia care a urmat acestei decizii. Avortul i-a provocat sterilitate celebrei cântărețe franceze de origine egipteană.
Melodia ”Il venait d'avoir 18 ans”, care este dedicată unei aveturi dintre o femeie matură, de 34 de ani, și un tânăr care abia împlinise 18 ani, a devenit celebră, fiind la fel de apreciată și acum, la 42 de ani de la lansare.
Orlando a dezvăluit că în 1967, când Dalida tocmai îl pierduse pe bărbatul pe care îl iubea, Luigi Tenco, a întâlnit un student originar din Roma, Lucio.
Ea avea pe atunci 34 de ani, iar el 18. Aventura nu a durat prea mult, dar Dalida a rămas însărcinată, iar tânărul a forțat-o să avorteze. După intervenția chirurgicală, Dalida a devenit sterilă.
Într-o seară, în 1973, Pascal Sevran și Dalida au decis, la o cină, să producă ”Il venait d'avoir 18 ans”, o melodie cu un puternic ecou în inima cântăreței. Melodia a fost lansată în anul următor și a devenit unul dintre cele mai mari succese ale cântăreței. (M.C)

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră