Cubanezii în delir, la concertul Rolling Stones (video)

26 Mar 2016 | scris de Alex Revenco
Cubanezii în delir, la concertul Rolling Stones (video)

Legendarii muzicieni britanici au promis un concert istoric şi s-au ţinut de cuvânt. Vineri seara Rolling Stones i-a entuziasmat pe cubanezi, cu prilejul primului concert în ţara unde mult timp rockul a fost considerat, de către autorităţi, “muzică satanică”. Înainte de Rolling Stones, în Cuba au cântat Billy Joel în 1979, Audioslave în 2005 şi Kool and The Gang în 2009.

Scenă de 80 de metri
La această premieră, Mick Jagger & Co. au adus o scenă de 80 de metri lungime, şapte ecrane uriaşe şi un echipament de sunet şi lumini pe măsură, montate pe Ciudad Deportiva. Concertul gratuit a strâns o mulţime de oameni în central oraşului, muzica fiind auzită pe o rază de peste un kilometru. Acoperişurile cartierului Ciudad Deportiva erau pline de curioşii ce profitau de excelenta vedere asupra scenei.

It's Only Rock'N Roll
După Jumping Jack Flash, a doua compoziţie- simbol pentru Stones, cântată vineri seara la Havana, a fost It’ Only Rock’ Roll, urmate de o adevărată ‘artilerie grea’, ce a trecut de la Angie, la Sympathy For The Devil, trecând pe la Brown Sugar, Miss You sau Paint It Black. Mick Jagger i-a cucerit pe fanii cubanezi cu jocul său de scenă plin de energie, acompaniat de colegii săi Keith Richards, Ronnie Wood, Charlie Watts şi de bassistul Darryl Jones. Chiar dacă show-ul s-a terminat cu (I can't get no) Satisfaction, toţi cei prezenţi au plecat mai mult decât satisfăcuţi de la spectacol. Stones, la rândul lor au fost entuziasmaţi postând pe twiter “Mulţumim Cuba pentru acest spectacol incredibil şi de neuitat. A fost minunat să vă vedem”.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră