Cristina Tănase, premiu la Montreux Jazz Fest ! (video)

17 Iul 2016 | scris de Alex Revenco
Cristina Tănase, premiu la Montreux Jazz Fest ! (video)

Zilele trecute, la celebrul Festival de Jazz de la Montreux, singura participantă din Romania a primit Special Jury Prize, primul premiu de acest gen acordat în întreaga istorie a festivalului.

În finală au ajuns 10 concurenţi, din 160

“Aceasta a fost prima mea participare la un eveniment international de jazz, unde au fost selectati zece concurenti din 160 de participanti din mai multe tari din Europa si nu numai. Am primit ‘Special Jury Prize’ in finala, primul premiu de acest gen in cei 50 de ani de festival, pe care juriul l-a conceput special pentru mine. Am primit o invitatie de o saptamana la Montreux Jazz Academy, unde voi avea sansa sa cunosc mari mentori de jazz si sa fac parte dintr-o lume de muzicieni absolut exceptionali. Sunt mandra ca am reprezentat Romania si ca am adus cu mine, peste hotare, o parte din mostenirea culturala. Am invatat ce inseamna jazz cu adevarat, am legat prietenii cu oameni care impart aceleasi aspiratii si am plans, de emotie, cand am fost imbratisata de zeci de oameni, care au venit sa ma felicite pentru succesul performantei mele”, a declarat Cristina.

Maria Tănase şi Natalie Cole

Cristina a interpretat live in cadrul concursului doua melodii, “Don’t Get Around Much Anymore”, inspirata de celebra interpretare a lui Natalie Cole si o adaptare jazzy a binecunoscutei piese “Pana cand nu te iubeam”, de la Maria Tanase. “Publicul a fost extrem de receptiv, mai mult decat ma asteptam, compus din personalitati de exceptie, intre care s-a aflat si ambasadoarea Romaniei in Elvetia, care dupa reprezentatie, m-a felicitat personal, din suflet, fapt care a insemnat o mare onoare pentru mine”, a mai spus artista. Cristina Tanase face parte din portofoliul de artisti al Cat Music si urmeaza sa lanseze peste cateva saptamani primul sau single, “Raise Me Up”. Vezi mai jos prestaţia Cristinei Tănase din semifinala Shure Montreux Jazz Voice Competition 2016 

   

Alte stiri din Muzica

Ultima oră