Prima ediţie a Concursului Naţional de Interpretare muzicală Leggerezza, la Bucureşti

01 Iun 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Prima ediţie a Concursului Naţional de Interpretare muzicală Leggerezza, la Bucureşti

La concursul “Leggerezza” sunt invitaţi tineri muzicieni născuţi între anii 1983- 2009, pentru secţiile de canto, şi 1997- 2011 pentru cei care studiază pianul, vioara sau chitara în liceele de muzică, colegiile naţionale de muzică şi arte, cluburile, şcolile private de muzică şi casele de cultură.

Preşedintele Concursului Leggerezza este Marius Cătălin Deneş. Marele Premiu "Leggerezza" şi Trofeul Concursului este de 2000 euro, Premiul pentru Popularitate- 250 euro, Premiul "Virtuozul"- 250 euro, iar premiile Speciale de Interpretare de 50 euro. În plus, câştigătorul Marelui Premiu "Leggerezza" va deschide următoarea ediţie a concursului, într-un recital/ concert cu orchestră.

Pentru Marele Premiu “Leggerezza” vor intra în competiţie doar premiile I. Marele Premiu “Leggerezza” si Premiul “Virtuozul” vor fi acordate de membrii juriului în ultima zi a concursului. Câştigătorii Premiilor I de la Secţiunile Juniori II şi Juniori III vor fi invitaţi, în deschiderea Galei de Decernare a Premiilor, să interpreteze una dintre piesele reprezentative din repetoriul de concurs. Ulterior, juriul va delibera şi va desemna câştigătorul Marelui Premiu “Leggerezza”. Tot în această zi publicul va avea posibilitatea de a susţine prin vot pe cel mai îndrăgit tânăr interpret din concurs.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră