Conchita Wurst, câștigătoarea Eurovision 2014, seropozitivă: Am HIV de mulți ani

16 Apr 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Conchita Wurst, câștigătoarea Eurovision 2014, seropozitivă: Am HIV de mulți ani

Duminică, 15 aprilie, starul austriac Conchita Wurst, cântăreaţa cu barbă, câştigătoare a concursului Eurovision în 2014, a dezvăluit că este seropozitivă. După ce a fost ameninţată de un fost iubit, că va dezvălui el acest detaliu, Conchita Wurst a decis să iasă la rampă şi să facă dezvăluirea într-o postare pe Instagram.

"Este timpul să mă eliberez de o sabie a lui Damocles: sunt seropozitivă de mai mulţi ani", a scris Thomas Neuwirth (numele său adevărat) în postarea cu pricina, potrivit linternaute.com

Acest detaliu este de fapt irelavant pentru public, dar un fost iubit m-a ameninţat că va face publică această informaţie de natură privată, iar eu nu voi oferi niciodată cuiva dreptul de a mă speria şi de a-mi influenţa viaţa din cauza acestui lucru”, a scris artistul (artista) austriac(ă) în mesajul său online.

În mesajul său, Conchita Wurst dă asigurări că are sprijinul necondiţionat al familiei sale încă de la început. Artistul transgen spune că speră ca odată cu acest anunţ, să dea curaj persoanelor contaminate cu HIV şi să contribuie la lupta contra stigmatizării lor.

Mesajul se încheie într-o notă liniştitoare:"Mă simt bine şi sunt mai puternică, mai motivată şi mai eliberată decât oricând. Vă mulţumesc pentru susţinere!".

Conchita Wurst a câştigat Eurovisionul în 2014 cu melodia "Rise Like a Phoenix". Candidatura sa ieşită din comun a avut ca scop, înainte de toate, promovarea drepturilor persoanelor transgen.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră