Concert italian cu Orchestra Română de Tineret la Sf. Iosif !

02 Dec 2019 | scris de Alex Revenco
Concert italian cu Orchestra Română de Tineret la Sf. Iosif !

Orchestra Română de Tineret va susţine un concert sub bagheta dirijorului Diego Dini Ciacci în seara de 5 decembrie, ora 19:30, la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, solist fiind concertmaestrul orchestrei, Radu Dunca. Concertul este organizat de Ambasada Italiei la Bucureşti şi Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.

Programul va cuprinde cele mai cunoscute și îndrăgite teme ale barocului italian, de la A. Vivaldi – Concertul pentru vioară şi orchestră de coarde “Iarna”, A. Marcello – Concertul pentru oboi şi orchestra de coarde în re minor, T. Albinoni - Concertul pentru oboi şi orchestra de coarde în re minor, L. Boccherini - Fandango pentru orchestră de coarde, D. Cimarosa - Concert pentru oboi şi orchestra de coarde, O. Respighi - Antiche arie e danze. Suita nr. 3.

Adevărați specialiști ai acestui minunat stil muzical, membrii Orchestrei Române de Tineret nu sunt la primul proiect de acest gen, anul trecut având o remarcabilă prezență dedicată muzicii italiene pe prestigioasa scenă Santa Cecilia din Roma.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră