Violonistul Alexandru Tomescu și clavecinistul Andrea Coen susțin, pe 3 iunie, un concert aniversar de Ziua Italiei

27 Mai 2015
Violonistul Alexandru Tomescu și clavecinistul Andrea Coen susțin, pe 3 iunie, un concert aniversar de Ziua Italiei
Pe 3 iunie, violonistul Alexandru Tomescu și clavecinistul Andrea Coen vor susține un concert la Ateneul Român, cu ocazia Zilei Naționale a Italiei. Evenimentul a devenit deja o tradiție, acesta fiind al doilea an în care muzicieni de prestigiu urcă pe scena Ateneului pentru a sărbători ziua Republicii Italiene în România.

Din programul muzical al acestei seri deosebite fac parte lucrările Preludio, Loure and Gavotte en Rondeau, Concertul nr. 7 în Fa major și Sonata nr. 4 de Johann Sebastian Bach, Toccata VII de Girolamo Frescobaldi și La Follia de Arcangelo Corelli.

“Muzica poate construi legături între oameni care aparțin diferitelor popoare și culturi, de aceea am ales limbajul muzicii pentru a sărbători Ziua Națională a Italiei la București. I-am invitat pe doi dintre cei mai cunoscuți și iubiți artiști din Italia și România să interpreteze piese compuse de Johann Sebastian Bach și de doi dintre maeștrii italieni care l-au inspirat: Girolamo Frescobaldi și Arcangelo Corelli”, a declarat Diego Brasioli, ambasadorul Italiei în România.

Acesta este al doilea an când Alexandru Tomescu este invitat să susțină concertul aniversar de ziua Italiei. În impozanta sală a Ateneului, el va face să răsune încă o dată celebra vioară Stradivarius din 1702.
Biletele la concert pot fi cumpărate de la casa de bilete a Ateneului Român, de marți până vineri, între orele 12:00 – 19:00. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră