Chitaristul de la Coma, lăudat „afară” pentru proiectul The Details (video)

09 Mai 2018 | scris de Alex Revenco
Chitaristul de la Coma, lăudat „afară” pentru proiectul The Details (video)

Matei Tibacu-Blendea, chitaristul grupului Coma are un proiect propriu, intitulat The Details, înrădăcinat în muzica anilor '60. Este remarcabil faptul că Matei recunoaşte influenţa marilor grupuri din acei ani, spre deosebire de alţi colegi de generaţie care au impresia că muzica începe cu Metallica.

Recent Matei a realizat un nou videoclip, semnat The Details, despre care spune: “ Se canta o muzica foarte prietenoasa, a la The Beatles, Rolling Stones, Beach Boys, ne asortam de la culoarea instrumentelor pana la garderoba, si este per ansamblu ceva nou pentru Romania, ceva ce va prinde la oameni de toate varstele si gusturile muzicale”.

Vezi aici videoclipul

https://www.youtube.com/watch?v=pVpFiR8pXU4

Colegul de formaţie, Răzvan Rădulescu (DJ Hefe) îl prezintă pe scurt: “A cântat şi încă mai cântă (în afara trupei Coma) în nenumărate proiecte (Lost Society, Illuminati, The Details, Cyborg), a făcut un super interviu cu Jello Biafra de la Dead Kennedys, a colaborat cu  Stephen Kalinich, un om care a compus pentru Beach Boys, a facut emisuni radio în Anglia şi stăpâneşte toate instrumentele posibile şi imposibile”.

Iar Matei spune:”Ordinea importanței în contribuție muzicală ar fi: The Beatles, Beach Boys, Rolling Stones, The Who, și așa mai departe...până când se ajunge în prezent, la The Details. The Details redă viață muzicii anilor '60 și reușește să resusciteze genul power pop, presărând-ul cu influențe de surf, jazz, avantgarde, și dream pop, din care rezultă cea mai frumoasă colonă sonoră pentru cele mai frumoase sentimente. Muzica oferită de The Details are menirea să comunice cu corpurile ascultătorilor: să provoace zâmbete, să le întoarcă zâmbetele pe dos, să ridice sprâncene, să încline urechi mai aproape de boxe, să zbârlească perii din toate zonele...dar cel mai important, țelul este ca această muzică să ajungă la inimile oamenilor. Căci tot din inimă a pornit”.

Conceput de Matei Tibacu-Blendea, proiectul The Details a fost deja lăudat de publicații din străinătate, dar și de componenţii unor formaţii precum The Doors, The Beach Boys, Faith No More, Big Star sau Henry Rollins. Pregătindu-se pentru lansarea EP-ului de debut înregistrat în Marea Britanie, ce beneficiază de invitați care au lucrat cu Paul McCartney, Bob Dylan, The Beach Boys, și Brian May (Queen), The Details și-a început cariera concertistică la finele anului 2017, având deja la activ concerte de succes în club Control, la Târgul de Crăciun din 2017 și alte apariții inedite.

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră