Blues în derivă cu Marcian Petrescu @ Clubul Ţăranului. Lansare şi cântare

08 Mar 2018 | scris de Alex Revenco
Blues în derivă cu Marcian Petrescu @ Clubul Ţăranului. Lansare şi cântare Galerie foto (3)

Sâmbătă 10 martie, de la ora 21.00, Marcian Petrescu îşi prezintă noul album, intitulat “Drifting Blues” şi realizat de Soft Records.

Discul apare la şase ani distanţă de precedentul, "desCÂNTECE DE BLUES", un album în întregime de autor, format doar din compoziții proprii, în limba română, lucrat împreună cu cei care formau în acel moment formația Trenul de Noapte. „Drifting Blues” este de o cu totul altă factură, un album solo,  lansat sub nume propriu și format în întregime din prelucrări ale unor piese mai mult sau mai puțin celebre, extrase  în mare parte din marele catalog al bluesului contemporan american și britanic.

Iată ce zice Marcian despre noul CD: "Pot spune pe drept cuvânt că piesele de pe acest album mă "bântuiau" de mult timp... A fost o acumulare de stări, de sentimente, de emoții, de trăiri, urmare a concertelor susținute pe întreg cuprinsul țării în ultimii patru ani. Aproape la fiecare concert veneau oameni la mine și mă întrebau dacă piesa cutare sau cutare(dintre preluările cântate în show-uri) nu o găsesc pe vreunul dintre albumele pe care le aveam la vânzare. În multe situații am simțit o ușoară dezamăgire în privirea și glasul lor când descopereau că nu pot asculta și acasă o parte din acele piese. Și, în final, acesta a fost declicul de care am avut nevoie ca să mă încumet să pornesc munca la acest album.

Sincer, a fost extrem de greu să mă hotărăsc la o listă finală de piese. Inițial aveam vreo 35 de piese care meritau să fie înregistrate, dar asta ar fi însemnat să fac cel puțin un album dublu! După o selecție extrem de dură și ușor "dureroasă", m-am decis asupra celor 10 piese pe care le găsiți pe disc.... Mă simt onorat de încrederea și de prietenia pe care mi-o acordă de 11 ani Romulus Arhire și casa de discuri Soft Records. Fără ele nu cred că aș fi avut curajul și perseverența de a scoate vreodată vreun album.”

La concertul de la clubul Ţăranului, Marcian Petrescu (muzicuţă, voce) va fi acompaniat de Mihai Tacoi- chitară, Vali Rotari- bass, Vali Vătuiu- - tobe + posibil nişte invitaţi speciali. Biletele sunt 40 de lei – în avans şi 50 de lei- în ziua concertului. Rezervări: 021 310 80 48

Mai multe amaănunte şi vorbe de la Marcian găseşti la:

http://www.softrecords.ro/index.php/album/drifting-blues/

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră