Astăzi, penultimul concert de jazz din seria Artist in Residence

08 Iun 2017 | scris de Alex Revenco
Astăzi, penultimul concert de jazz din seria Artist in Residence

De la folk la funk, de la ritmuri electronice la soul, toate trecute prin filtrul jazzului de secol XXI, iată câteva indicii despre cum va suna concertul dublu din această seară, de la ARCUB.

Concertul Corey Mwamba – Inner Voice Trio este penultimul din seria de concerte de jazz de la ARCUB, curatoriate de pianistul newyorkez Lucian Ban în cadrul programului ARTIST IN RESIDENCE, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Britanicul Corey Mwamba, unul dintre cei mai intenși și originali improvizatori ai Europei, vine la ARCUB, pentru un solo de excepție la vibrafon. Recunoscut pentru creativitatea sa, Mwamba lucrează cu o gamă largă de genuri din jazz și muzică contemporană, folosindu-se de ritmurile electronice și folk din diferite țări. Corey Mwamba a câștigat în 2007 premiul pentru dezvoltare artistică PRSF/Jerwood Foundation Take Five, iar în 2008 a fost nominalizat la categoria Inovație în cadrul BBC Jazz Awards. Mwamba a fost inclus în edițiile 62, 63 și 64 ale topului criticilor din Downbeat Annual.

Dublul concert de la ARCUB continuă cu un session de jazz modern, funk și soul adus de Inner Voice Trio, care este format din trei muzicieni de jazz ai secolului XXI – pianistul Albert Tajti, basistul Michael Acker și invitatul lor din Brazilia, toboşarul Matheus Jardim. Concertul, intitulat Stages of the Sun, este o suită programatică alcătuită din șapte piese care, în viziunea trioului, ilustrează momentele unei zile de vară: Sunrise, Shine, Burn, Shadow, Sunset, Chill, Midnight. Ancorat în jazzul noului mileniu, Inner Voice Trio prezintă un material muzical ce depășește granițele stilistice, se inspiră din tradiția jazzului dar privește înainte spre noua formă a acestei muzici.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90) şi costă 35 de lei. Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei. Ultimul concert din seria Artist in Residence va fi pe 22 iunie: ALEX HARDING & LUCIAN BAN (USA/RO).

Alte stiri din Muzica

Ultima oră