Aseară, Metallica a cântat un cover după Whitenake, făcut de Iris (audio)

15 Aug 2019 | scris de Alex Revenco
Aseară, Metallica a cântat un cover după Whitenake, făcut de Iris (audio)

Faimosul grup american a susținut aseară al patrulea concert la București (după 1999, 2008 și 2010), show-ul fiind extrem de apreciat de publicul prezent care a putut asculta piese noi dar și marile hituri.

Iată lista- Hardwired, The Memory Remains, Ride the Lightning, The God that Failed, The Unforgiven, Now That We're Dead, Moth Into Flame, Sad but True, Halo on Fire, St. Anger, One, Master of Puppets, For Whom the Bell Tolls, Creeping Death, Seek & Destroy. La bis : Spit Out the Bone, Nothing Else Matters, Enter Sandman (cu 'The Frayed Ends of Sanity' outro)

De pe site-ul Asociației Dăruiește Viață aflăm cum rockerii americani au donat o sumă consistentă (250.000 de euro) prin fundaţia lor All Within My Hands pentru construirea primului spital oncologic pentru copii din România. ”Ultima parte a turneului European începe cu o donaţie specială. Împreună cu fanii care participă la spectacolul de pe Arena Naţională din Bucureşti, România şi printr-o feneroasă sponsorizare de la Mastercard, Metallica a oferit Dăruieşte Viaţă 250.000 de dolari înaintea concertului. Donaţia este destinată iniţiativei #NoiFacemUnSpital a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă”.

Publicul de pe Arena Naţională i-a întâmpinat făcând valuri, iar Metallica nu a dezamăgit nici de această dată pe scenă, având un concert consistent și plin de forță. Legendarul grup a evoluat în componenţa James Hetfield (voce), Lars Ulrich (tobe), Kirk Hammett (chitară) şi Robert Trujillo (bass), într-un recital deschis de trupele Ghost şi Bokassa.

Metallica a ales să introducă în spectacolul de la Bucureşti, din repertoriul rock românesc, piesa ”De vei pleca”, un cover făcut pe vremuri (anii 80) de Iris, după "We Wish You Well" a formației Whitesnake. Ascultă aici https://www.youtube.com/watch?v=KANiTgmCv-o

"Turneul «Worldwired» a revenit în Europa şi Marea Britanie, între 1 mai şi 25 august 2019, cu show-uri ce se desfăşoară pe stadioane, în parcuri şi chiar la un castel. După seria de concerte indoor din 2017 - 2018, ce a depăşit recorduri în 29 de locuri de pe tot continentul, Metallica revine în Europa şi Marea Britanie cu 25 de show-uri programate în peste 20 de ţări. Debutând pe 1 mai 2019, în Lisabona, turneul include oraşe în care Metallica nu a mai concertat de mulţi ani, printre care Milano, Zurich, Dublin, Bruxelles (pentru prima oară din 1988), Berlin, Moscova, Varşovia, Bucureşti, Gothenburg, şi chiar oraşe cu show-uri în premieră, cum ar fi Trondheim (Norvegia), Hämeenlinna (Finlanda) şi Tartu (Estonia)", anunţă organizatorii.

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră