Anthrax la Rockstadt Extreme Fest 2020 !

29 Oct 2019 | scris de Alex Revenco
Anthrax la Rockstadt Extreme Fest 2020 !

Grup de legendă al scenei metal americane și internaționale, Anthrax continuă seria confirmărilor de la Rockstadt Extreme Fest 2020, ce va avea loc în perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetății Râșnov.

Anthrax sau unul dintre „Big Four” ai thrash metal-ului, cum este cunoscut de către fani, și-a făcut apariția acum 38 de ani, în New York (1981), reprezentând după propriile definiții ale trupei răspunsul Americii la noul val de heavy metal britanic de la acel moment. Grupul a câștigat popularitate pe scena americană a anilor '80, iar după ce acest gen a câştigat tot mai mult teren în rândul publicului, pe la mijlocul anilor '80, Anthrax a fost inclusă în „The Big Four“ sau grupul celor mai celebre formaţii ale acestui curent muzical, alături de Metallica, Megadeth şi Slayer.

Proiectul muzical care a inspirat și influențat generații de fani și de muzicieni, Anthrax a lansat 11 materiale și a vândut peste 10 milioane de albume în întreaga lume, atrăgând aprecierea fanilor și a criticii de specialitate încă de la cel de-al treilea, „Among The Living” (1987). Datorită acestuia, trupa a obținut un certificare de aur, acordată de RIAA (Recording Industry Association of America) pe baza numărului de albume și single-uri vândute. Începând cu acel moment, grupul a trecut de la un succes la altul, datorită unor materiale precum  „State of Euphoria” (1988), „Persistence of Time” (1990) sau compilația „Attack of the Killer B's” (1991), album care a intrat în Top 30 din Billboard 200 și a înregistrat vânzări de peste jumătate de milion de bucăți. Iar reușitele nu s-au oprit aici. „Sound of White Noise” (1993), a ajuns pe poziția 7 din Billboard 200, cel mai bun loc în top obținut de formație.

Formația este bine cunoscută pentru energia legendară a concertelor live și pentru curajul cu care experimentează și cu care leagă colaborări mai puțin obișnuite pentru scena metal, cum e cazul celei realizate cu grupul american de hip hop Public Enemy (2011).

Toți cei cinci contribuie cu idei și sugestii la fiecare piesă. Charlie Benante (tobe) face primele adnotări alături de primele riff-uri și de scrierea ideilor noi sau ritmuri care apar în timpul sesiunilor, Scott Ian (chitară) are un stil aparte prin care include ideile sale lirice în muzica grupului, Bello (bas) s-a dovedit a fi mereu talentat în scrierea de piese care să păstreze amprenta aparte a Anthrax, în timp ce Belladonna desăvârșește nota aparte a muzicii Anthrax prin unicitatea timbrului vocal. 

Anthrax (USA) va urca pe scena Rockstadt Extreme Fest 2020, alături de nume precum: Cattle Decapitation (SUA), Cradle of Filth (UK), Dyscarnate (UK), IN THE WOODS... (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE) sau Mephorash (SE).

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Perioadele de vânzare a abonamentelor REF 2020 sunt:

•             Pre-sale 3: mai sunt doar câteva abonamente la prețul de 270 lei/ buc., disponibile până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 25.11.2019;

•             Pre-sale 4: 1.000 de abonamente la prețul de 310 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 20.01.2020;

•             Pre-sale 5: 1.000 de abonamente la prețul de 350 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 16.03.2020;

•             Pre-sale 6: 1.000 de abonamente la prețul de 390 lei/ buc., până la epuizarea stocului, dar nu mai târziu de 18.05.2020.

•             În ultimul prag de pre-sale online, cât și la intrarea în festival: abonamentele vor fi la prețul de 440 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2020 vor fi disponibile și bilete pe zi, la prețul de 220 lei/ buc., ce vor fi puse în vânzare începând cu 29.06.2020.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Facebook event Rockstadt Extreme Fest 2020:

http://bit.ly/RockstadtExtremeFest2020_FacebookEvent

Mai multe informații: press@rockstadtextremefest.ro

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră