Aniversare Green Hours cu un super concert de jazz !

31 Aug 2017 | scris de Alex Revenco
Aniversare Green Hours cu un super concert de jazz !

Pe 1 septembrie, se împlinesc 23 de ani de Green Hours jazz-café şi la ceas aniversar, publicul va avea parte de un concert special.

Este vorba despre cîștigătoarea ECHO Jazz Award 2017 la categoria „Cea mai bună vocalistă a anului“, elvețianca LUCIA CADOTSCH. Apreciatul său program „Speak Low„ (enja/yellowbird records), sugerînd o nouă posibilă direcție în muzica de azi - definită deja ”acustic retro-futurism” - va fi prezentat pentru prima dată în România, în grădina verde din Calea Victoriei 120.

"Lumînări care încă pîlpîie, frecvențele zilei de ieri care încă rezonează. Acesta este acustic-retro-futurism! ...Era o lume diferită pe atunci. A fost o vreme cînd puteai să amplifici sunetul cu electricitate, înainte să-l poți acumula în plastic și să-l porți de la un capăt la altul al Pămîntului. Acesta este remixul, păstrîndu-l simplu și brut. Trei voci care, cu încăpățînare, încearcă să creeze nucleul muzicii: Ritmul!" (Lucia Cadotsch)

Celelalte 2 ”voci” extraordinare din concertul aniversar al Green Hours sînt de asemenea muzicieni recunoscuți în zona jazz-ului contemporan european pentru măiestria și inovația interpretării: OTIS SANDSJÖ (saxofon tenor) și PETTER ELDH (contrabas).

Evenimentul "Lucia Cadotsch. Speak Low" beneficiază de sprijinul Ambasadei Elveției la București și Swiss Sponsors' Fund Romania.

“Clubul de jazz din Calea Victoriei 120 a luat ființă pe 1 septembrie 1994 devenind în scurt timp un "hub" cultural recunoscut în lumea artstică & boemă a capitalei și nu numai. Se poate bucura de titlul de ‚cel mai longeviv club de jazz din țară’ și de cel de ‚primul cafe-teatru din România’.

Precum organismele vii, a avut - și are - parte de suișuri și coborîșuri, unele spectaculoase, în ambele sensuri. Poate că determinarea înspre perseverență, consecvență, independență și libertate a creației, reprezintă calitatea principală a zonei de lume Green Hours.

Cu siguranță însă, lucrurile bune ce se intîmplă în această zonă a noastră nu ar fi posibile fără existența activă a unor artiști de valoare și/sau fără prezența activă a publicului. Le mulțumim, la ceas aniversar. La Mulți Ani Green-ului, artiștilor, spectatorilor!” (Voicu Rădescu, director și fondator)

La concertul de vineri, anunţat la 19.30, accesul publicului se face începînd cu 30 de minute înainte. Intrarea este 40 de lei. Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări. Nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviţi cu atmosfera culturală, artistică, relaxată promovată în Green... Pe timpul concertului spectatorii sunt rugaţi să ţină TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTREZE LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră