Alexandru Andrieș în recital la Gala Premiilor Radio România Cultural

11 Mar 2019 | scris de Alex Revenco
Alexandru Andrieș în recital la Gala Premiilor Radio România Cultural

’Un tip modest şi extrem de simpatic şi interesant, care nu conteneşte să se mire că vine lumea să-l vadă’’, se autocaracterizează Alexandru Andrieș, artistul care va susține un recital special la Gala Premiilor Radio România Cultural, ediția a XIX-a, care va avea loc luni, 18 martie, la Teatrul Odeon.

Este unul dintre cei mai difuzați interpreți români la Radio Romania Cultural, fiind mereu în topul preferințelor ascultătorilor noștri, iar prezența sa în cadrul Galei va fi o bucurie în plus pentru cei ce vor avea prilejul să îl asculte live în sala teatrului, on air pe frecvențele din toată țara sau online pe www.radioromaniacultural.ro.

A debutat solistic în 1974, bilanțul acestor 45 de ani fiind unul impresionant: 84 de materiale discografice și peste 4000 de concerte. Alexandru Andrieș este un artist complex, fiind în același timp: muzician, arhitect, profesor, poet, artist plastic.

La Gala Radio România Cultural ne va oferi un periplu muzical care va acoperi temporal întreaga perioadă a carierei sale: ‘’M-am bucurat foarte mult când am fost invitat să particip în 18 martie 2019 la Gala Premiilor Radio România Cultural. Ne vom întâlni în sala Majestic a Teatrului Odeon și împreună cu prietenii mei, Maria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera, Călin Grigoriu, Sorin Romanescu și Victor Panfilov, o să vă oferim un program cu o selecție de cântece din majoritatea albumelor apărute până acum, de la ‘’Interioare’’ – primul meu disc, editat de Electrecord în 1984 – până la cele mai recente materiale discografice. Sper să vă facă plăcere concertul – surpriză pe care îl pregătim special pentru Gala Premiilor Radio Romania Cultural – eu sunt convins că ne vom simți foarte bine împreună. Pe curînd!’’ (Alexandru Andrieș)

Gala Premiilor Radio România Cultural este un eveniment de tradiție și de prestigiu în cadrul căruia vor fi recompensate cele mai importante reuşite ale culturii româneşti din anul 2018. Nominalizările la cele opt categorii de premii au fost publicate pe site-ul www.radioromaniacultural.ro.

Se cunosc deja numele câștigătorilor celor patru premii speciale, acordate unor personalități ale culturii române ale căror nume sunt sinonime cu excelența în cultură, patru oameni care au marcat de-a lungul anilor spațiul cultural românesc și internațional prin realizările lor: Valentin Gheorghiu, Ana Blandiana, Alina Pavalache și Lia Perjovschi.

Invitațiile pentru Gala Premiilor Radio România Cultural pot fi solicitate la tel: 0213031515.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră