O pianistă româncă îi încântă pe elevii din școlile din Germania

17 Dec 2015 | scris de Istvan Deak
O pianistă româncă îi încântă pe elevii din școlile din Germania

“Muzica ei a fost atât de fascinantă, încât elevii din clasa a VI-a s-au alăturat celor din clasele mai mari”, scrie sursa citată.

Proiectul își propune să aducă în scolile germane artiști de muzică clasică, pentru a familiariza tinerii și cu un alt tip de muzică.

Pianista stabilită la Londra a fost invitată pentru un concert sinfonic la capela de stat Mecklenburg și a profitat de ocazie pentru a luat parte și la acest proiect.

“Sunt mai mereu invitată la diferite instituții de învățământ. Consider că este foarte important ca tinerii să fie aduși în contact cu muzica. Trebuie să contrabalansăm violența care este pretutindeni în lume. Cultura poate face asta”, a declarat Alexandra Dariescu.

Pentru această vizită, ea ales ”Spărgătorul de Nuci” de Ceaikovski. A adus și partitura de 30 de pagini, însă a avut totul impregnat în memorie. Elevii au rămas complet fascinați și îi urmăreau toate mișcările.

Apoi au urmat discuții libere între elevi și pianistă în limba engleză. “Îmi trăiesc visul. Sunt fericită și am parte de concerte la care asistă mii de oameni, dar asta nu înseamnă că viața mea profesională nu este grea”, a mărturisit artista.

Alexandra Dariescu s-a născut la Iași și are 29 de ani. La vârsta 17 ani a facut pasul spre scenele mari din străinătate, prin intermediul unei burse în Marea Britanie. La vârsta de 27 de ani a fost declarată de BBC Music “regina pianului”.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră